Sportlövő világkupa-viadal

2023.04.14. 15:18

Major Veronika ötödik a perui világkupán

Major Veronika ötödik lett a női légpisztolyosok között a Peruban zajló sportlövő világkupa-viadal csütörtöki versenynapján.

Kerkai Attila

Major Veronika vasárnap is lőállásba állhat

Fotó: Szekeres Peter

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 26 éves keszthelyi sportoló az alapversenyt 570 körrel a kilencedik helyen zárta, ám mivel a harmadik kínai lövő csak ranglistapontokért lőtt, és nem kerülhetett döntőbe, Major továbbjutott.

A nyolcas döntőben aztán a márciusi 10 méteres Európa-bajnokságon egyéniben hatodik, csapatban bronzérmes magyar pisztolyos 196 kört ért el és negyedik kiesőként az ötödik helyen végzett. A számot a kínai Csiang Zsan-hszin nyerte, aki az aranymérkőzésen 16-12-re legyőzte a lengyel Klaudia Brest. A harmadik helyen a kínai Zhaon Nan végzett.

A perui világkupán vasárnap rendezik meg a 25 méteres női pisztolyos számot. Érdekesség, hogy a Keszthelyi BEFAG LK olimpikonja  úgy a női 10 méteres légpisztolyos, mint a 25  méteres pisztolyos számban is második jelenleg a világranglistán, amit az év eleje óta egyébként vezetett Major Veronika.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában