NB I

2023.04.23. 20:46

Csalódás a játék és az eredmény is: kikapott a ZTE FC

A labdarúgó NB I. 28. fordulójának zármérkőzését rendezték vasárnap este Egerszegen. A ZTE FC a DVSC csapatát fogadta, de nem tudott kilépni a rossza szériájából. Simán kikapott...

Kerkai Attila

Tajti Mátyás (kékben) és Kusnyír Erik, a vendégek játékosa fut versenyt a labdáért a vasárnap esti mérkőzésen

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC–Debreceni VSC 0-2 (0-1)
Zalaegerszeg, 2075 néző. Jv.: Zierkelbach (Bornemissza, Garai).
ZTE FC: Demjén - Safranov (Lesjak, 46.), Mocsi, Csóka, Gergényi (Bedi, 62.) - Meshack, Sankovic, Szendrei, Tajti (Grezda, 91.) - Németh D. (Ikoba, 46.), Klausz (Szalay, 46.). Vezetőedző: Ricardo Moniz.
DVSC: Megyeri - Kusnyir (Bévárdi, 74.), Lagator, Dreskovic, Romanchuk - Szécsi, Ojediran (Neofytidis, 88.), Loncar, Varga K. - Mance (Bárány, 68.), Do. Babunski (Bódi, 88.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.
Gólszerzők: Szécsi (35.), Bárány (85.)
Sárga lap: Ikoba (56.), illetve Bévárdi (91.)

Most már nagyon kellettek volna a pontok a ZTE FC együttesének, hiszen az addig "rendben" van, hogy a mögötte állók kikapnak, de előbb-utóbb el is kellene már távolodni tőlük. Hátulról kezdve, a Vasas, a Honvéd és a Fehérvár is kikapott ebben a fordulóban, de a még kiesőhelyen álló kispestiek csak 3 egységgel voltak az egerszegiek mögött a vasárnapi találkozó előtt. Az meg nem sok.

Mindenesetre visszatérhetett a ZTE FC csapatába Bojan Sankovic, az egerszegiek játékának "fazonszabásza", de sérülése miatt kihagyta az elmúlt hetek mérkőzéseit. A kérdés az volt, hogy a kihagyása után mennyit tud hozzátenni majd a játékhoz. Ami a másik oldalt illeti, Dzsudzsák Balázs, Ferenczi János és Christian Manrique is eltiltás miatt hiányzott a vasárnapi mérkőzésről. Mondjuk, a Lokinak is fontosnak tűnt ez a találkozó, hiszen a debreceniek még versenyben vannak a dobogós, harmadik helyezésért.

Ricardo Moniz, a ZTE FC vezetőedzője alaposan átalakította kezdőcsapatát a legutóbbi találkozóhoz képest. Safronov lett a jobb, Gergényi a bal oldali védő, elöl pedig a Klausz-Németh csatárduó szerepelt. Az első húsz percben tulajdonképpen mezőnyjáték zajlott a pályán, a DVSC mintha visszavontabban futballozott volna. Egy Klausz- és egy Tajti-lövés tartott kapu felé, de Megyerinek nem kellett közbeavatkoznia. Nem láttunk jó játékot, olyakor csapkodó futballt mutattak a csapatok, de tény, hogy a ZTE többet birtokolta a labdát. A 30. percben Tajti lapos lövésénél tényleg már csak centik hiányoztak. A 35. percben aztán Meshack labdaeladása után gyorsan lejátszotta az akciót a DVSC és a beinduló Szécsi a kiinduló Demjén mellett 17 méterről emelt a kapuba, 0-1. Nemcsak a kapott gól miatt, de összességében sem nagyon lehetett érteni, hogy az egerszegiek végül is mit akartak játszani. Sok volt a bizonytalanság a futballjukban.

Az már jól látszott, hogy változtatni fog a ZTE FC. Érkezett Ikoba, Szalay és Lesjak a pályára, de nagyon úgy tűnt, hogy az egerszegiek elpazaroltak egy félidőt. A kék-fehérek próbáltak letámadni, dehát vezetett az ellenfél és egyáltalán nem jött zavarba. Sőt, az 55. percben előbb Szécsi lövését, majd Babunski fejesét kellett kiütnie Demjénnek. A teljes tanácstalanság látszott a hazaiakon, főleg támadásban, hiszen alig volt mozgás, a másik oldalon meg Mance hagyott ki nagy helyzetet, illetve, inkább Demjén védett megint egy nagyot. A január óta sérülése miatt nem játszott Bedi Bencét is csatasorba küldte edzője, hiszen a DVSC akarata érvényesült. A ZTE nem tudott helyzetet kialakítani. A 66. percben végre Szalay került lövőhelyzetbe, de fölé durrantott, ám ez legalább lövés volt. A debreceniek nem igazán akartak kinyílni, hiszen érezték, hogy a házigazda nem nagyon tud mit kezdeni a játékukkal, s amíg vezetnek, addig nekik ez pont jó volt így. A hajrába lépve egy fokkal magasabb sebességre kapcsolt a ZTE együttese, az egyik pontot még meg lehetett volna menteni. De a 85. percben eldőlt minden. Jobb oldali szabadrúgás után Bárány robbant a kapu elé, és öt méterről mindenkit megelőzve helyezett a kapuba, 0-2.

Az egerszegiek még mentek, hátha betalálnak, de ebben a meccsben nem volt benne a ZTE játékában a gól. És igazából a játéka is csalódást okozott, így pedig már nagyon hátrafele kell tekintgetni. A DVSC megérdemelten nyert, jobb volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában