Lesz még tét a szombati tekerangadón

2023.03.18. 07:45

A ZTK-FMVas a Szegedet fogadja, és egyelőre a második helyezését biztosíthatja be

Igazi rangadót hoz a férfi tekézők Szuperligájában a szombat, ugyanis 13 órától a címvédő ZTK-FMVas az egerszegi Városi Sportcentrumban fogadja legnagyobb riválisát, a Szegedet.

Kerkai Attila

A két csapat rivalizálása gyakorlatilag állandó, hiszen a bajnoki címek sorsa az elmúlt két évtizedben szinte csak kettejük között dőlt el. Tavaly, a ZTK-FMVas remek tavaszának köszönhetően „vesztett” állásból nyerte meg a bajnokságot, pillanatnyilag viszont a Szeged vezet 4 ponttal a ZTK-FMVas előtt öt fordulóval a zárást megelőzően. A rang­adó viszont akkor is rangadó.

Pintér Károly ott lehet a csapatban, ami sokat ér 
Fotós: Szekeres Péter

– A sorsunk már nem csak a saját kezünkben van – ismerte el Fehér László, az egerszegi tekések szakvezetője. – Amennyiben nyernénk, akkor is az kellene ahhoz, hogy beérjük a Szegedet, hogy ők is hibázzanak valahol, aminek nem nagy a valószínűsége. Viszont a szombati meccs mégis dönthet, méghozzá arról, hogy bebiztosítsuk a második helyünket. Ehhez nyerni kellene, ez a célunk, de továbbra is hadilábon állunk a szerencsével. Meghatározó játékosaink – Nemes Attila, Járfás László, Farkas Ádám – sérültek, csak szombaton dől el, hogy közülük ki tudja majd vállalni a játékot. Ha nem tudják, akkor fiatalokat is bevetve állunk fel, mint legutóbb Kazincbarcikán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában