A címvédő legalább 8,5 pontot akar szerezni a Makótól

2023.02.11. 10:30

"Csak" győzni nem elég sakk Szuperligában

A sakk Szuperliga 5. fordulóját rendezik meg a hétvégén, melynek keretében a Tuxera Aquaprofit NSK vasárnap az idei szezonban kimondottan jól szereplő Duocor-Makói SVSE csapatát látja vendégül.

Kühne László

A címvédő zalai csapat jelenleg második helyen áll a táblázaton, ám egy hétvégi győzelemmel egészen biztosan az élre ugrik, az éllovas Paks és a harmadik Haladás ugyanis ezúttal nem játszik.

Legutóbb, az MTK ellen Arkadij Naidits játszott a kanizsai első táblán
Fotós: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Jelenleg abszolút holtverseny van az élen és a vezetés szimpla átvétele mellett nagyon fontos, hogy különösen jó eredményt érjünk el a makóiak ellen – fogalmazott Nádasi Tamás, a kanizsai egyesület elnöke. – Mostani vendégeinket korábban legtöbbször biztosan legyőztük, de a Makó ebben a szezonban nagyon jó, negyedik a tabellán. Folytatni szeretnénk ellenük a hagyományt, de nagyon oda kell figyelnünk. Célunk, hogy jobb eredményt érjünk el az alföldiekkel szemben, mint a Paks: a tolnaiak azon a mérkőzésen 8-4-re győztek.

A vasárnapi élvonalbeli sakkmérkőzés 12 órakor kezdődik a Halis István Városi Könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában