Magabiztos győzelem

2023.01.07. 19:57

Százkilenccel száguldott át a ZTE KK a Körmenden!

A férfi kosárlabda NB I A-csoportjának 15. fordulójában a Zalakerámia ZTE KK együttese örök riválisát, a Körmendet fogadta Zalaegerszegen. Hamisítatlan rangadóhangulat fogadta a csapatokat, a ZTE KK pedig nagyon magabiztos volt ezen a napon: remek győzelmet aratott a Körmend ellen.

Kerkai Attila

Mitchell Smith, a ZTE KK centerének egyik látványos zsákolása

Fotó: Szekeres Péter

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 109-77 (27-16, 30-20, 20-26, 32-15)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sportcsarnok, 1800 néző. JV.: Cziffra, Nagy V., Söjtöry.

Zalakerámia ZTE KK: Trice 12, O'Reilly 12/6, Polster A. 8/6, Ostojic 15, Smith 18. Csere: Rakicevic 14/6, Csuti 4, Keller I. 12/9, Zsíros 13/9, Szalay, Simó. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Körmend: Chambers 17/3, Kiss M., Moore 5/3, Mitchell 13/3, Cakarun 11. Csere: Ferencz 5/3, Omenaka 10, Durázi 14/3, Doktor, Takács 2, Herczeg., Geröly. Vezetőedző: Kocsis Tamás.

Minden jegy elkelt a derbire és rég volt már olyan ZTE-Körmend összecsapás, amikor "verekedni" kellett az utolsó belépőkért, vagy ha máshogy nem, megpróbálni valami ismeretséget felkutatni, hogyan lehetne mégis bejutni a találkozóra... Az egerszegiek jobb passzban várhatták a találkozót, hiszen zsinórban nyertek három mérkőzést és a ötödik helyről várhatták a mérkőzést. A Körmend hullámzóbban teljesít ebben a szezonban (nyolcadikak voltak a forduló előtt), azonban abban mindenki egyetértett Egerszegen is: azért jó csapata van a Körmendnek.

Ami elmondható a ZTE KK-ról is. A Zalakerámia ZTE KK erre a találkozóra meghívta a Zalaegerszegi Vívó Egylet kerekesszékes vívóit és remek gesztus volt, amikor a ZTE KK csapata bevonult a csarnokba, majd valamennyi vívót egyenként üdvözölték a kosarasok és persze következhetett az elmaradhatatlan közös csoportkép.

Amilyen nehezen született meg az első pont, legalább annyira jó ritmusba került mindkét csapat. Kezdésként és a hangulat megalapozásához volt zsákolás, hárompontosok, amiből a ZTE jött ki jobban (18-12). Sokkal jobban pörgött az egerszegi csapat, a hetek óta remek formában lévő Mitchell Smith zsákolásai roppant látványosak voltak. A fiatal Csuti kosarával először vezetett tíz pont felett a ZTE KK (25-14), és biztosan vezettek. A lepattanók terén nagy volt a hazai fölény, a dobáspontosságban meg pláne. Polster Attila második triplájával már 14 pont volt a különbség (35-21), a Körmendnél Omenaka harcosságával hozott némi színt a vasiak játékába, akiket persze hiba lett volna leírni még. Viszont hazai oldalon Zsíros Péter is duplázott, azaz második hármasát szerezte 44-27-nél, erre már nem lehetett más a válasz, mint vasi időkérés. Az első félidő végére még szélesebbre nyílt az olló a két csapat között (53-34), úgyhogy ez a rangadó nagyon az egerszegieknek állt.

Kissé "álmosabban" kezdődött a második félidő, ahhoz képest persze, ahogy az első abbamaradt. Ami nem változott, az a hazai vezetés, de két szépen kijátszott körmendi akció után Sebastjan Krasovec, a ZTE KK mestere szükségélt érezte, hogy tartson egy kis eligazítást. Vélhetően annak szólt az időkérés, hogy hiába az előny (62-39), a figyelem és a fegyelem még nem lankadhat. Merthogy, a sportban, így a kosárlabdában is történtek már csodák... A vasiak kezdtek feljavulni dobáspontosságban is, és labdákat is szereztek. Chambers újabb kettesével 17 pont lett a különbség (69-52), és egy harcosabb Körmend volt a pályán. Feszült lett a hangulat egy ZTE ellen megítélt sportszerűtlen hiba után. Olvadni kezdett a hazai előny (75-62), a harmadik negyed egyértelműen a vasiaké volt. Chambers volt a vendégeknél a legjobb, gyakorlatilag az ő produkciójával tartotta magát a Körmend, miközben azért hazai oldalon mindig volt valaki, aki betaláljon. Ez fontos volt, és Trice "intézte el" hogy csapata újra a húszas határnál járjon (85-67). Már, ami az előnyt jelenti... Azért azt is érdemes megjegyezni, hogy Smith úgy szerzett 18 pontot a 35. percig, hogy hibátlanul célzott, 100 százalékos mutatóval. Keller Iván hármasával újra 21 ponttal vezetett a ZTE KK és ki lehetett jelenteni: az egerszegiek megnyerték a mérkőzés.

Méghozzá azért, mert jobban játszottak a találkozó elejétől, és az egész mérkőzésen mutatott játékukkal sokkal jobban megérdemelték ezt a sikert.

Edzői nyilatkozatok:

Sebastjan Krasovec: - Boldog új évet kívánok minden kedves szurkolónknak. Nagyon  jó mérkőzést játszottunk, az első félidőben szinte tökéletes kosárlabdát mutattunk. A harmadik negyedben feljött a Körmend, energiát vesztettünk, de volt egy kis időnk, hogy pihenjünk és a negyedik negyedben ismét remek volt a játék. Végig magunk mögött éreztük a közönséget. Fontos siker volt, mert egy nagyon nehéz idegenbeli mérkőzés vár ránk az Alba otthonában.

Kocsis Tamás: - Ez a találkozó az első félidőben már eldőlt. Egy értékelhető negyedet mutattunk, az a harmadik volt. Ezt Körmend-mezben nem lehet megengedni, ugyanis rosszul lehet játszani, de ennyire figyelmetlenül nem. Köszönjük a szurkolóknak, hogy végig bíztattak bennünket. Dolgozni fogunk, hogy kijöjjünk ebből a helyzetből is, aki nem akar ebben  részt venni, annak el kell gondolkodnia. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában