Nyolc csapat indult a viadalon

2022.09.13. 11:13

Szlovén győzelemmel zárult a Kardos Tibor-emlékverseny Lendvadedesen

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Tenke-völgye Sporthorgász Egyesület immár 11. alkalommal a Kardos Tibor-emlékversenyt, melyre háromfős horgászcsapatok jelentkezését várták.

Korosa Titanilla

A Kardos Tibor-emlékverseny helyezettjei

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A nemzetközi horgász eseményre összesen nyolc együttes nevezett, Szlovéniából is érkeztek szép számmal pecások. A szervezők beszámolója szerint a verseny napján nem igazán haraptak a halak, a fogások az elmúlt évihez hasonlóan alakultak. A 24 horgász összesen 69,4 kilogramm halat fogott. A versenykiírás szerint a horgásztavat három szektorra osztották, minden csapatból egy-egy horgász próbált szerencsét az egyes szektorokban. A végeredmény aszerint alakult, hogy a csapatok tagjai milyen helyezéseket értek el szektorukban a fogások alapján.

Az emlékversenyt végül a szlovén Kapitalec Team hármasa nyerte, összesen 17,69 kilogramm halat fogtak és két szektorgyőzelmet, illetve egy második helyet szereztek. Ezüstérmes lett a horgászaton a hazai NKS Feeder Team 19,57 kilogrammos összfogással, és bár több halat fogtak, de csak egy szektorgyőzelmet és két második helyet sikerült elcsípniük, így a képzeletbeli dobogó második fokára állhattak. A harmadik helyet a szintén szlovén Alexander Team szerezte meg 6,89 kilogrammos eredménnyel.

A csapatok mellett díjazták az egyéni legjobb teljesítményeket is, illetve a legnagyobb halat kifogó horgászt, aki ez alkalommal Nagy Ferenc (NKS Feeder Team) lett: egy 6,2 kilogrammos pontyot sikerült "elejtenie".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában