Megyei foci

2022.08.15. 20:30

Egyetlen vendégsiker született a II. osztály nyitányán

A hét végén megkezdődtek a küzdelmek a megyei labdarúgó II. osztály 2022/2023-as szezonjában is. Az újonc Teskánd II gól nélküli döntetlennel kezdett a Nova ellen, míg a Gutorfölde hazai pályán győzte le a tavalyi bronzérmes Becsehely együttesét.

ZH

A Gutorfölde 2–0-val tartotta otthon a három pontot a Becsehely (pirosban) ellen a II. osztály nyitányán

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Letenye–Keszthelyi Haladás 1–1 (0–0)
Letenye. Jv.: Lakics P.
Letenye: Gazdag – Vittman, Tóth D. (Balazsin), Móricz, Szente (Tóth A.), Bogdán (Biró), Papp D., Stropka, Kanizsai, Dezső, Szilágyi (Farsang). Edző: Farsang Zoltán.
Keszthely: Horváth G. – Marton (Pas M.), Molnár A. (Horváth L.), Király, Szekeres, Hudop, Lázár A., Pas D., Molnár Cs., Soós, Pintér. Edző: Horváth Gábor.
Igazságos eredmény született, szezon eleji forma volt mindkét oldalon.
Gólszerzők: Móricz (11-esből), ill. Lázár A.
Jók: Papp D., Móricz, Stropka, Tóth D., ill. Király, Soós.
Kiállítva: Marton (91., Keszthely).
U19: Letenye–Keszthely 5–2.

Deák-Gizmó Murakeresztúr–Windoor-Páterdomb 3–1 (0–0)
Murakeresztúr. Jv.: Egyed P.
Murakeresztúr: Gerencsér – Békefi, Kránicz (Németh D.), Boros, Varga D. (Márkovits), Szilveszter (Vadász), Rácz, Molnár K. (Bekő), Orbán (Szalai), Gyuranecz, Szabó I. Edző: Visnovics László.
Páterdomb: Kovács P. – Németh B., Balázs (Németh A.), Bedő, Gyenese R., Csurgai B., Csikós, Vincze, Pánczél (Csizmadia), Csurgai D., Gyenese T. Edző: Horváth András.
Két nagyszerűen felkészített csapat remek mérkőzéssel szórakoztatta a szép számú közönséget. A hazaiak támadásban, a vendégek védekezésben jeleskedtek. A Murakeresztúr győzelme csak az utolsó negyedórában vált biztossá a sportszerűen küzdő ellenféllel szemben.
Gólszerzők: Szilveszter, Gyuranecz, Rácz, ill. Gyenese R.
Jók: Békefi (a mezőny legjobbja), Szilveszter, Boros, ill. az egész csapat.
U19: Murakeresztúr–Páterdomb 1–4.

Technoroll Teskánd II–ADA Nova 0–0
Teskánd. Jv.: Cserfő Gy.
Teskánd II: Szemes – Major, Novák, Gecseg, Deák, Vincze (Egyed), Szekeres, Luki, Németh N., Megyesi, Mester. Edző: Deák Ádám.
Nova: Lendvai – Nagy R., Szili, Varga T., Takács, Szekeres (Jakab), Nagy G. (Czupi), Horváth Ti. (Horváth D.), Fentős, Horváth Ta., Máyer (Móczik, Simon).
A hazai csapat a mérkőzés elejétől uralta a játékot, a 90 perc során a Nova csak elvétve jutott el a Teskánd kapujához. Lendvai kapus extra teljesítménye kellett ahhoz, hogy a vendégek értékes egy ponttal távozzanak Teskándról, mert több hatalmas ziccert is hárított, míg a Nova kaput eltaláló lövés nélkül zárta a találkozót.
Jók: az egész csapat, ill. mindenki.

Bak–Zalaszentiván 0–5 (0–0)
Bak. Jv.: Földszin A.
Bak: Horváth Gy. – Baksa, Couves Ricky, Somodi, Tóth T., Pálfi, Kolompár, Réczeg, Ujvári, Patona, Karakai. Edző: Eszter Róbert.
Zalaszentiván: Göncz – Orbán, Csiszár (Rinkó), Rumi Ro., Rumi Ró., Kiss B. (Bogdán), Thuróczi, Tóth B., Tóth M., Udvardi, Németh A. Edző: Simon Károly.
A mérkőzés elején megvolt a lehetősége a hazaiaknak, hogy megszerezzék a vezetés, de a korai kiállítás miatt az átszervezett csapat már betömörülve, jobban a védekezésre koncentrálva játszott. A vendégek átlövésekkel próbálkoztak, de ezek vagy célt tévesztettek, vagy a baki kapus védett, de így is egy szép hazai ellentámadás végén csak a kapufa mentette meg a góltól a szentivániakat. A második félidőben a vendégek emberelőnyüket kihasználva, sok mozgással fárasztották a vendéglátókat, melynek meglett az eredménye, és megérdemelt győzelmet szereztek az erőn felül teljesítő, csere nélkül 78 percig emberhátrányban futballozó Bak ellen. Összességében az ivániaknak nagyon meg kellett küzdeniük a három pontért, a hazaiak picit jobban koncentrálva a kapu előtt gólt, gólokat szerezhettek volna, így a végeredmény túlzott, és a bakiak a vendégek 16-osán belül két kétes szituáció esetén sem kapták meg a lehetőséget a gólszerzésre.
Gólszerzők: Csiszár, Tóth B., Rumi Ró., Bogdán, Németh A.
Jók: az egész csapat, ill. mindenki.
Kiállítva: Couves Ricky (18., Bak).
U19: Bak–Zalaszentiván 0–6.

Zalaware-Botfa–Cserszegtomaj 2–0 (2–0)
Zalaegerszeg. Jv.: Vizi I.
Botfa: Szilasi – Regel, Sziráki, Jankovics, Sóska, Kultsár, Milics (Zámodics), Góczán, Horváth G. (Nagy G.), Szabó Z. (Simon), Kecskés. Edző: Nagy Péter.
Cserszegtomaj: Emecz – Boros, Kovács I. (Fekete A.), Török (Heberling), Ács, Lénárd, dr. Belák, Németh Sz., Kovács R., Tombor, Vass. Játékos-edző: Németh Szabolcs.
A több helyzetet kialakító hazai együttes megérdemelten nyerte a mérkőzést.
Gólszerző: Horváth G. (2).
Jók: Szabó Z., Cziráki, Horváth G., ill. Ács, Kovács I., dr. Belák.
U19: Botfa–Cserszegtomaj 2–1.

Sportklub Gutorfölde–ZNET-Telekom Becsehely 2–0 (2–0)
Gutorfölde. Jv.: Lakics P.
Gutorfölde: Andrics – Cserép, Major Á. (Millei), Jakab, Szabó B., Major G. (Mikó), Tuboly, Bujtor, Józsa, Soós, Jandó. Edző: Varga Róbert.
Becsehely: Salamon – Horváth F. (Szakony Mi.), Vincze, Neuman (Hácskó), Török Mi., Fási (Takács), Bódi, Szakony Má., Balassa, Török Má. (Orsós), Födő. Edző: Varga Péter.
Nagy iramú mérkőzést vívott a két jól felkészített csapat. A vendégek erővel bírták jobban, a hazaiaknak pedig nagyobb volt a rutinjuk, és ezúttal ez utóbbi hozta meg a győzelmet. A gutorföldeiek gratulálnak játékosuknak, a 25 éves Józsa Richárdnak, aki valamennyi korosztályos meccsét is figyelembe véve 300. gólját lőtte, és ezzel csapatuk legeredményesebb tagja.
Gólszerzők: Soós, Józsa.
Jók: az egész csapat, ill. Födő, Török Mi., Horváth F.
U19: Gutorfölde–Becsehely 9–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!