Táncosok táboroztak Szentkozmadombján

2022.07.27. 17:00

Hagyomány az Albatrosz szünidei felkészülése

Hagyomány a nagy múltú Albatrosz Sport és Táncegyesület életében a nyári tábor, amely idén az elmúlt héten zajlott. A tábor programjáról az együttes vezetője, Háriné Molnár Ágnes számolt be lapunknak.

Arany Horváth Zsuzsa

Pillanatkép a szentkozmadombjai táncos tábor életéből

Forrás: Albatrosz Egyesület

– Idén a 12. alkalommal szerveztem meg a tábort Szentkozmadombján. Két turnusban dolgoztak és persze kikapcsolódtak a táncosok, korosztályos megbontásban – tájékoztatott az együttes vezetője. – Az első héten a nagyobbaké volt a terep, akik felső tagozatos és középiskolás korúak voltak, összesen 44 fő részvételével alapoztunk, alakítottuk a koreográfiáinkat. Utána a kicsik, óvodások és kisiskolások következtek, ők pedig 50 fővel vettek részt.

Az idei évben újításként a nagyokhoz vendégtanárokat is hívtak, hogy még jobban tudják a táncosok technikai tudását fejleszteni. Stefán Gábor balettmester, valamint Hergenrőder Jácint és Hergenrőder Kovács Réka moderntánc-pedagógusok Győrből segítették Ágnes munkáját.

Pillanatkép a szentkozmadombjai táncos tábor életéből
Forrás: Albatrosz Egyesület

– Ilyenkor kis csoportokban folyik intenzív munka, hogy a lehető legtöbb fejlődést hozzuk ki a növendékekből. Mindkét tábor egy bemutatóval zárult, ahol számot adtak a fejlődésről a héten tanultak bemutatásával – jelezte Ágnes.

A csapat legutóbb 27 koreográfiával nevezett a Magyar Látványtánc Sportszövetség Balatonfüreden megrendezett Európa-bajnokságára, melyen 11 arany-, 7 ezüst-, valamint 9 bronzérmet szereztek, illetve három különdíjat is hazahoztak.

Háriné Molnár Ágnes, az együttes vezetője 2020-ban Zalaegerszegért Díjat kapott. Jelenleg 250 fiatal sajátítja el a modern táncok alapjait az egyesületben 4 éves kortól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában