Kosárlabda

2022.06.10. 07:51

Keller Iván a Zalakerámia-ZTE KK-ban folytatja

Megvan a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának első nyári igazolása. Keller Iván, aki az elmúlt két szezont a Szeged együttesében töltötte a következő szezonban a zalaegerszegieket erősíti.

Kerkai Attila

Forrás: Karnok Csaba / Délmagyarország

Az 1995. március 8-án Székesfehérváron született, 197 centiméter magas Keller Iván az Alba Fehérvár együttesében nevelkedett, itt lett élvonalbeli kosaras, majd játszott a Kecskemét és a Szeged csapataiban is. Az elsősorban a 2-3-as poszton bevethető Keller Iván bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert az Alba Fehérvár együttesével, de kupaezüst és bajnoki ezüst, illetve bronzérem is áll a neve mellett fehérvári kosarasként. A Kecskeméttel a kupában és a bajnokságban is ezüstérmet nyert, a Szegeddel tavaly a bajnokságban bronzérmes lett, idén pedig a Magyar Kupa döntőjébe jutott, ahol csapatával ezüstéremmel zárt. 

Jelenleg is tagja a magyar 3x3-as válogatottnak, amely kijutott az Európa-bajnokságra, korábban – szintén a 3x3-as játékban – U23-as világbajnoki bronzérmes volt, illetve az U20-as B-diviziós Eb-n harmadik helyen zárt a magyar együttessel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában