Készülhetnek az országos döntőre

2022.06.15. 07:00

A zalai bajnokságot nagy fölénnyel nyerte meg a Nagykanizsa

Lentiben, Nagykanizsán és Gyenesdiáson rendezték meg a zalai öregfiúk labdarúgó-bajnokság tavaszi fordulóit. A Marcali csapata betegségek miatt távol maradt a küzdelmektől, a mezőnyben pedig így három együttes maradt.

Khüne László

Zala megye öregfiúk-bajnoka, a Nagykanizsa Fotó: ZH

A lenti forduló eredményei: Lenti-Lendva–Zalaegerszeg 0-1, Lenti-Lendva–Nagykanizsa 0-3, Nagykanizsa–Zalaegerszeg 2-0. A tabellát akkor a Nagykanizsa (32 pont) vezette a Zalaegerszeg (23) és a Lenti-Lendva (14) előtt.

Ezek után a kanizsai kör döntőnek bizonyult, hiszen a házigazdák két újabb sikerrel immár behozhatatlan előnyre tettek szert az élen, ami országos döntős helyet jelentett számukra.

A nagykanizsai eredmények: Nagykanizsa– Zalaegerszeg 2-1, Nagykanizsa– Lenti-Lendva 2-0, Zalaegerszeg– Lenti-Lendva 0-1. A sikerben nagy része volt a bajnokság góllövőlistáját 11- 11 találattal vezető és egyaránt kanizsai Ifjovics Ferencnek, valamint Somogyi Ottónak. Ráadásul már a gárdát erősítette a korosztályba „belenövő” egykori NB I.-es játékos, Csepregi András is.

Nem volt igazán tétje a gyenesdiási zárásnak, de a kanizsaiak ekkor sem vettek vissza a tempóból. Eredmények: Nagykanizsa–Zalaegerszeg 4-1, Lenti-Lendva–Nagykanizsa 2-3, Lenti-Lendva–Zalaegerszeg 3-2. A tabellán a győztes Kanizsa mögött az egerszegiek egy ponttal előzték meg a Lenti-Lendva csapatát. A gólkirályi cím megosztva a 13-13 találatig jutott Ifjovics–Somogyi duóé lett. Góljaik pedig bizonyára jól jönnek majd az országos fináléban, június 25-én Dabason is, ahol az ország 12 legjobb együttese lép fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában