Egyéni bajnoki cím

2022.05.06. 20:00

ZTK-FMVas: Kakuk Levente aranyat, Járfás Szilárd bronzérmet szerzett

A csapatbajnokságban aranyérmet szerző ZTK-FMVas férfi tekézői a bajnoki cím elnyerése után sem pihentek, hiszen következett az országos egyéni és sprintbajnokság, ahol szintén nem maradtak arany nélkül.

Bedő István

Kakuk Levente, aki a dobogó legmagasabb fokára állhatott

Fotó: Katona Tibor

Fehér László edző tanítványai az országos egyéni és sprintbajnokságban is folytatták jó szereplésüket. A területi döntők után a fináléba bekerülő 32 tekéző Szentgotthárdon adott egymásnak randevút.

Először a klasszikus, 120 dobásos egyéni döntőre került sor. Ebben kiválóan teljesítettek a zalaiak, Kakuk Levente nemzetközi mércével mérve is remekelt: 702 fás teljesítménnyel lett országos bajnok. Fölényére jellemző, hogy a második helyezett szegedi Zapletán Zsomborra 36 fát vert. A dobogó harmadik fokára Járfás Szilárd, szintén a ZTK-FMVas játékosa állhatott fel 658 fával. Nemes Attila csak négy fával dobott kevesebbet, ő 654-gyel az 5. helyen végzett. Pintér Károly 627 fával a 10., Farkas Ádám 601 fával a 12., Kozma Károly 599 fával a 18. helyen zárt.

Járfás Szilárd
Forrás: Pezzetta Umberto

Az egyéni döntők után a sprintszámot rendezték meg. Itt a legtovább Farkas Ádám jutott: a legjobb nyolc között búcsúzott.

A két versenyszám alapján összetettben hirdettek eredményt. Ebben Kakuk Levente (870) negyedik lett, az ötödik, pontszerző helyen végzett még Nemes Attila (864), illetve a hetedik helyen záró Járfás Szilárd (859).

A nők országos versenyét ugyanezekben a kategóriákban Szegeden rendezték meg. A ZTE ZÁÉV csapatából egyedül László Kata került be a 32- es döntőbe. Egyéniben 551 fás teljesítménye a 17. hely megszerzésére volt elég. A sprint versenyszámban a legjobb 16 között búcsúzott. Összetettben 732 fás teljesítménnyel a 20. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában