Fontos mérkőzést nyert meg a ZTE FC

2022.04.09. 11:14

Zoran Lesjak kisfiának ajánlotta a gólját

Fontos mérkőzést nyert meg a ZTE FC labdarúgó csapata pénteken este és a Bp. Honvéd elleni 3-1-es sikerrel az egerszegiek tovább erősítették pozíciójukat az NB I. 4. helyén.

Kerkai Attila

Zoran Lesjak lendületben volt pénteken este is, nem lehetett őt Tamás Krisztiánnak sem megfognia... Fotó: Katona Tibor

A találkozó egyik főszereplője  volt Zoran Lesjak, aki a ZTE első gólját szerezte, majd kiharcolta azt a tizenegyest, amivel csapata megnyugtató,  kétgólos előnybe került a szünet előtt.
Ám egy kicsit lépjünk vissza a múltba. Az, hogy  a horvát Zoran Lesjak Egerszegre igazolása 2018 nyarán telitalálat volt,  ez most már nem is lehet kérdés. Nem mi mondjuk, hanem a tények és az idő adta meg rá a választ. A  bal oldali védő azóta is  (az NB II-ben, aztán az NB I-ben) az egerszegiek meghatározó játékosa. Védő létére gólokat szerez, gólpasszokat ad, igazából az a típus, aki  soha nem „csalja” a futballt.  

 


Csoda, hogy az egerszegi drukkerek kedvence lett? És nem csak a ZTE, hanem a rivális csapatok hívei is  elismerik teljesítményét. Nem mellékesen,  jó srác…, aki mentes az allűröktől. Rá tényleg igaz: soha rosszabb légióst a magyar bajnokságba.
Nos, Zoran Lesjak péntek este is ünnepelt, méghozzá duplán. Sőt,  mondhatjuk, hogy triplán…
- Fontos mérkőzés volt ez csapatom számára és a három pont megszerzése is -   mondta kérdésünkre a mérkőzés után, hogy miként látta, élte meg az esti találkozót. – Az első félidőben rendkívül jól játszottunk. Nagyon remélem, hogy a következő mérkőzésünk is hasonló lesz. A meccs hangulata szerintem nagyon jó volt, köszönhetően a szurkolóinknak.   A helyzetünk kedvező a tabellán, és most már azon is lehet gondolkodni, hogy a negyedik helyezést megszerezzük. Ha sikerülne és a többi körülmény is úgy alakulna, akkor ez  akár Konferencia-liga selejtezőt is jelentene csapatunknak.
 

 

Aztán Zoran Lesjak megosztott velünk egy örömhírt is, hiszen elárulta: múlt csütörtök óta ifjú apuka, hiszen megszületett Lui nevű  kisfia.

- A mai gólomat neki szereztem, nagyon örülök neki  és természetesen most nagy a boldogság  nálunk.
Hát, nem is csodáljuk.
Az edzők pedig így értékelték a találkozót a lefújás után.

 


Molnár Balázs (ZTE FC): „Amit a találkozó előtt elterveztünk, azt gyakorlatilag a mérkőzés első hatvan percéig úgy támadásban, mint védekezésben is viszont láttuk a csapattól. A kapott tizenegyes érezhetően megzavarta a társaságot, de összességében megérdemelten nyertünk, hiszen rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Ha minden mérkőzésen szerzünk három gólt, akkor azzal mindig elégedett leszek. Külön öröm hogy a cserék jól szálltak be a játékba, hiszen ez is kellett, hogy stabilizálódjon a futballunk a már említett átmeneti zavar után.”


Nebojsa Vignjevic (Bp. Honvéd): „Először is gratulálok a ZTE-nek, amely teljesen megérdemelte nyerte meg a találkozót. Az első perctől lehetett látni, hogy mit akar az ellenfél, részünkről nem volt futás, harcosság a játékban, csak a második félidőben, de akkor már túl késő volt. Ha nincs Szappanos kapus a helyén, akkor ez egy katasztrofális mérkőzés is lehetett volna számunkra. Azt gondolom, hogy jobb most elveszíteni egy meccset, mint hazugságban  lenni. Ennél a jövőben több kell. Éppen ezért elnézést kell kérnem a szurkolóinktól, akik elkísértek ma bennünket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában