Tatabányán jártak

2022.04.27. 20:21

Tófeji éremeső a leány birkózó ob-n

Tatabányán rendezték meg a leány birkózók Diák II. (2012-11-ben születettek) és Diák I.(2010-09) korcsoportos idei magyar bajnokságát. Az ob-n a Kerámia SE Tófej kimagaslóan eredményesen szerepelt.

Kerkai Attila

Tófeji és egerszegi birkózók edzőikkel Tatabányán Fotó: ZH

Zala megyét a Kerámia  SE Tófej és a Zalaegerszegi Birkózó SE képviselte. A Diák  II. korcsoportban az egerszegi színeket képviselő Varga Borka a 35 kg-os súlycsoportban  az értékes bronzérmet szerezte meg. A tófejiek  pedeig egyenesen éremesőt rendeztek, ugyanis négy versenyzőjük is felállhatott a dobogóra.  Bertók Tímea 29 kg-ban, Mihalicz Médea 32 kg-ban  és Batta Jázmin a 38 kg-ban  egyaránt bronzérmet szerzett. Tóth Regina 35 kg-ban nagy csatákat vívott, de kikapott az érmekért zajló küzdelmekben.  Az 54 kg-os  Káli Szandra  pedig a legfényesebb érmet hozhatta haza, vagyis az aranyat akasztottak a nyakába és magyar bajnoki címet szerzett. 

A Diák I. korosztályban szintén négy tófeji  versenyző végzett pontszerző és  dobogós helyen. A  29 kg-os Bertók Tímea korengedménnyel az idősebbek között is elindult és második helyen végzett. A 35 kg-os súlycsoportban Vég Vivien és Tóth Csenge a bronzcsatában egymással kellett, hogy megvívjanak az éremért. Vég Vivien egyetlen ponttal nyert, így bronzérmet szerzett, míg Tóth Csenge negyedik helyen zárt. Az 54 kg-os kategóriában  Hegedűs Nagy Eszter a szintén pontszerző 4.  helyen végzett. 

Ez a sok remek   helyezés egyben azt is eredményezte, hogy az összesített pontok alapján a Kerámia SE Tófeji Kerámia SE csapata az első helyen végzett, és ezzel a 2022. évben leány Diák II. korcsoport legjobb csapata lett Magyarországon.

A zalaegerszegi versenyzőt Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland és Tornyos Dorina, míg a tófejieket Szanati József testnevelő-edző készítette fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában