Labdarúgás

2022.04.13. 20:28

Női NB II: a végén úszott el a novai siker

A női labdarúgó NB II-ben mindkét zalai csapat hazai környezetben játszott, de csak a Nova tudott pontot szerezni.

Bedő István, Kerkai Attila

Harsányi Andrea, a ZTE játékosa lép el őrzője mellett

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

ZTE FC–Budaörs 1-2 (1-1) 
Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Hegedüs. 
ZTE FC: Császár H.– Nagy, Szegedi, Császár F. (Hetyei), Pupos (Bánfi), Luczi (Takács), Nyári, Grubits, Tóth K., Harsányi, Hargas. Edző: Pergel Andrea. 
Gólszerzők: Pupos (11.), illetve Buzás (17.), Kajdy (76.). 

Az élcsoportban tanyázó fővárosiak ellen a kontrákra építő hazaiak tíz perc után megszerezték a vezetést, de a vendégek gyorsan egyenlítettek. A ZTE a második félidőben is jól tartotta magát a sáros, mély talajon. A hajrára viszont elfáradt a házigazda, a Budaörs pedig egy védelmi hibát kihasználva megszerezte a győztes gólt. 

Pergel Andrea: „A látottak alapján egy pontot érdemeltünk volna”. 

ADA Nova–Külker SC 3-3 (1-2) 
Nova, 80 néző. Jv.: Koronczai. 
Nova: Sebők V. – Sóstai, Molnár R. (Novák), Farkas, Németh (Szokol), Vitusz (Szentes), Szabó Zs., Gergelics C., Buncsák, Köröcz, Szollár. Edző: Szekeres Zoltán. 
Gólszerzők: Köröcz (35., 84.), Buncsák (76.), illetve Vojnity (6.), Demeter (25.), Gergely Sz. (93.). 

Az ősszel 5-0-ra kapott ki az újonc Nova a Külker SC-től, amely a novai összecsapáson is gyorsan előnyhöz jutott. A házigazda azonban jól és összeszedetten játszott, a fővárosiak kontráztak, de a Nova megfordította az állást. Úgy tűnt, hogy itthon is tartja a három pontot, amikor a hosszabbítás perceiben egy elkerülhető találattal a Külker SC egyenlített. 

Szekeres Zoltán: „Annyiban fáj a pontvesztés, hogy nyerhettünk volna, viszont az őszi nagyarányú vereség után egy jó csapattal itthon döntetlent játszottunk, amivel elégedettek lehetünk”
 

Harsányi Andrea, a ZTE játékosa lép el őrzője mellett
Fotó: KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában