A célt teljesítették

2022.04.22. 20:31

Megtartotta második helyezését a nagykanizsai női asztaliteniszezők

Győrben rendezték meg az asztalitenisz női NB I. Északnyugati csoportjának tavaszi mérkőzéseit. A sörgyáriak kiválóan játszottak, három meccsen győztek, a legnehezebbet pedig elveszítették.

Benedek Bálint

A sörgyári női csapat, balról: Mátrai Alexandra, Végh Zsuzsanna, Újházi Csilla, Orbán Flóra

Az őszi idény után szintén három győzelemmel és egy vereséggel állt a kanizsai csapat. Az Extraligához hasonlóan ezt a bajnokságot is tornarendszerben bonyolítják le.

Kanizsa Sörgyár SE II.– Tatai AC 7:3. Győztek: Végh 3, Mátrai 2, Orbán 1, Mátrai–Végh. 

Kanizsa Sörgyár SE II.– Turris SE Sopron 8:2. Győztek: Végh 2, Újházi 2, Orbán 2, Mátrai 1, Végh–Mátrai. 

Club Aréna Győr III.–Kanizsa Sörgyár SE II. 4:6. Győztek: Végh 2, Mátrai 1, Orbán 1, Újházi 1, Végh–Orbán. 

Club Aréna Győr II.–Kanizsa Sörgyár SE II. 7:3. Győztek: Végh 2, Mátrai 1. 

Az utolsó mérkőzés nagy rangadó volt, mely a csoport első helyét döntötte el. Bár a kanizsaiak nagyon igyekeztek, végül az ellenfél erősebbnek bizonyult. 

Jakabfi Imre csapatvezető értékelése: – A célunkat teljesítettük, megszereztük a csoportban a második helyet. Végh igazi húzóember volt: három párost és tíz egyéni meccséből kilencet megnyert. Mátrai párosban és egyéniben is hozta a kötelezőt. Orbán U19-es játékosként remekelt, így a csapat meghatározó játékosa lett. Újházi szintén hozta a tőle elvárható teljesítményt. 

Az NB I. rájátszása szintén Győrben lesz két hét múlva, ahol 12 csapat játszik az összevont NB I.-es női bajnoki címért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában