Bronzérmes Titánok

2022.04.05. 07:00

Hazai pályán sikerült lezárni az OB III-as éremcsatát

Az OB III-as felnőtt-jégkorong­bajnokságban az Egerszegi Titánok és a Hargitai Farkasok összecsapásának nagy volt a tétje, hiszen ha a hazaiak nyernek, övék a bronzérem, ha kikapnak, akkor jöhet a harmadik mérkőzés. A Titánok végig vezetve, megérdemelten szereztek sorozatban harmadik szezonjukban is érmet a harmadosztályban.

Jóna István

Az Egerszegi Titánok bronzérmes együttese és segítőik, a hazai pályán megvívott éremcsata után.

Forrás: Jóna István

Egerszegi Titánok–Hargitai Farkasok 7:6 (3:2, 3:3, 1:1) 
Zalaegerszegi Jégaréna, 85 néző, Jv: Fényi, Karda 


Egerszegi Titánok: Sipos – Barancsi, De Paoli, Simon, Somogyi, Szabó (első sor), Kéner, Varga, Bosnyák, Egyed, Csata (második sor), Benkő, Molnár, Tóth (harmadik sor). Játékos-edző: Simon Alfonz 
Hazai gólszerzők: Simon, Bosnyák, Egyed (3), Csata (2). 

 


Jó az „öreg” a háznál, tartja a mondás, és ez a Titánokra is érvényes, hiszen az első percben a csapat legrutinosabb játékosa, Csata Csaba góljával kerültek előnybe. A 9. percben ismét Csata Csaba villant, de gyorsan jött a vendégek szépítő gólja is. Lüktetett a játék, és a harmad hajrájában mindkét csapat eredményes volt. A második játékrész elején gyorsan jött az egyenlítés, ahogy a hazaiak vezető góljai is. Nem igazán működtek jól a védelmek, mutatja ezt a harmadban szerzett hat találat. Egyed Máté lépett elő főszereplővé, aki két találatára a harmadik harmad elején újabbat ütött, ami később a győztes gólt is jelentette a Titánoknak. Izgalmasra sikeredett a mérkőzés vége, hiszen egy megpattanó lövésből 7:6-ra feljöttek a vendégek, sőt másfél perccel a vége előtt emberelőnyben támadhattak. A hazaiak hősiesen védekeztek és nem engedték ki a győzelmet a kezükből. 
Az Egerszegi Titánok kettős győzelemmel, 14:10-es gólkülönbséggel hódították el a bronzérmet. 

 


Simon Alfonz: „Szerettünk volna érmet szerezni idén is, és ez sikerült. Nem volt zökkenőmentes a szezon, de a végére összeállt a játékunk, és sorozatban harmadik szezonunkban is érmet szereztünk. Nem játszottunk jól, sok volt a hiba, de eggyel többet ütöttünk, és ez döntőnek bizonyult. Köszönjük a közönségünknek, sokat segítettek a bronzérem megszerzésében!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában