Hat-hat találat, ellentétes előjellel

2022.04.07. 19:37

A novai lányok idehaza ünnepelhettek

A női labdarúgó NB II. Nyugati csoportjában a két zalai csapat két tökéletesen ellentétes mérkőzést játszott.

Kerkai Attila, Bedő István

Szollár Bernadett, a novaiak csapatkapitánya (szemben) is betalált az Ajka elleni győztes találkozójukon

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

ADA Nova – FC Ajka 6-1 (2-1) 
Nova, 80 néző. Jv.: Imre B. 
Nova: Sebők V. – Sóstai, Gergelics, Farkas Cs., Németh P., Szabó, Berkes, Molnár R., Vitusz, Szollár, Buncsák. Edző: Szekeres Zoltán. 
Gólszerzők: Gergelics (12., 84.), Buncsák (50., 88.), Szollár (10. – 11-esből), Hidi (79. – öngól), illetve Beimli (25.). 
Már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést a zalai csapat, amely vezetéshez is jutott gyorsan. Szépen játszottak a novaiak, szemre is tetszetős akciókat vezettek. Jöttek is a gólok, és egy pillanatig nem lehetett kétséges, hogy ezen a napon melyik csapat nyeri a találkozót. 
Szekeres Zoltán: „Gratulálok a lányoknak, jól játszottak, és sikerült visszavágni az őszi, ajkai 2-1-es vereségért is. A jó csapatteljesítmény mellett remek egyéni alakításokat is láthattunk.” 
 

Kelen SC–ZTE FC 6-0 (4-0) 
Budapest, 50 néző. Jv.: Orosz. 
ZTE FC: Császár H. – Nagy (Horváth V.), Szegedi, Császár F. (Major), Pupos (Bánfi), Nyári, Grubits, Tóth K., Harsányi, Jelenics (Takács), Hargas. Edző: Pergel Andrea. 
Gólszerzők: Zán (2), Bernhardt (2), Barkóczi, Ramor. 
A tabellán a dobogón tanyázó fővárosiak három perc alatt két gólt szereztek az álmosan kezdő ZTE ellen. A zalai csapat továbbra sem találta a ritmust, így a házigazdák tovább növelték előnyüket. A második félidőben valamelyest jobban játszott a ZTE, ami arra volt elég, hogy csak két gólt kapjon. 
Pergel Andrea: „A második félidőben valamivel jobban játszottunk, megérdemeltük volna a becsületgólt. Sérültjeinknek jobbulást kívánok”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában