Serdülőtől szeniorig

2022.03.08. 19:57

Zalai atléták bajnoki címei két korosztályban

Atlétikában folytatódott a téli országos bajnokságok sorozata, a legutóbbi hétvégén két helyszínen is bajnokokat avattak.

Kerkai Attila

A dobogó tetején Kollmann Klára (középen) és Góczánné Tóth Zsuzsanna (balról)

Forrás: ZAC

Szombathelyen a fiatalok voltak soron, itt rendezték meg a serdülő korosztályú dobóatléták téli bajnokságát. A Zalaszám- ZAC ifjú diszkoszvetője, Kovács Lőrinc nagyszerű versenyzést mutatott be, hiszen magabiztos teljesítménynyel végzett az élen: minden érvényes kísérletével megnyerte volna a viadal, melynek végén új egyéni csúccsal, 50,91 méteres eredménnyel lett országos bajnok. Edzője: Bognár Szabolcs. 

 

A seniorok hagyományos fedett pályás bajnoksága is megrendezésre került március első hétvégéjén. A 35 év felettiek bajnokságát Budapesten, a Syma-csarnokban tartották. A Zalaszám-ZAC sportolói közül Góczánné Tóth Zsuzsanna két számban vette fel a harcot ellenfeleivel, és ha ő indul valahol, akkor nem is marad üres kézzel az eredményhirdetés után. Most is így történt, hiszen 60 méteres síkfutásban (10,52 mp) a 2. helyen ért célba, hogy aztán új versenyszámaként a távolugrásban a dobogó legfelső fokára álljon fel 2,82 méteres teljesítményével. Edzője: Góczán István. 

Kovács Lőrinc és edzője, Bognár Szabolcs
Forrás: ZAC

 

Góczánné viszont nem egyedül képviselte a zalai színeket a fővárosban, hiszen a Syma-csarnokban rajthoz állt a Kanizsai Futó és Szabadidősport Klub versenyzője, Kollmann Klára is. A dél-zalai sportoló nem is akárhogyan szerepelt, hiszen négy számban nevezett és mind a négyet megnyerte a saját korcsoportjában. A 60 méteres síkfutásban például éppen egerszegi riválisát megelőzve lett országos bajnok (10,35 mp). Győzelmi sorozatát aztán folytatta 200 m-en (36,10) és 400 m-en (1:26,53 p), valamint a súlylökés (8,96 m) versenyszámban is, így négy aranyéremmel térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában