Labdarúgás

2022.03.24. 19:48

Egy fölényes és egy fontos győzelem a zalai csapatok mérlege a női NB II-ben

A női labdarúgó NB II. Nyugati csoportjában az elmúlt két fordulóban csupán egy-egy mérkőzést játszott le a ZTE FC és az ADA Nova csapata. Az egerszegiek egyik találkozója elmaradt és a Nováé is…

Bedő István, Kerkai Attila

Egy korábban készült fotón jobbról Grubits Daniella, a ZTE FC játékosa, aki győztes gólt lőtt Dunaújvárosban. A zöld mezes novaiak szép győzelmet arattak, de a hét végi fordulóra kifogott rajtuk a betegséghullám

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

ADA Nova–Pápai ELC 7-1 (3-0) 

Szécsisziget, 50 néző. Jv.: Brozovics. 

Nova: Sebők V. (Andor T.) – Sóstai, Molnár R., Köröcz, Berkes (Novák), Gergelics (Németh P.), Farkas (Horváth V.), Szabó Zs., Szollár, Buncsák, Vitusz (Szokol). Edző: Szekeres Zoltán. 

Gólszerzők: Szollár (35., 45., 71.), Gergelics (63., 58.), Köröcz (31.), Németh P. (80.). 

Kiválóan előkészített pályán, Szécsiszigeten fogadták a novai lányok a fiatal pápai csapatot. A novai fölény az első harminc perc után érett góllá, ezzel tulajdonképpen el is dőlt a három pont sorsa. A hazaiak a második félidőben további szép gólokat szerezve gyűjtötték be a három bajnoki pontot. 

Szekeres Zoltán: „Örömteli volt látni, hogy ilyen kombinatívan és szépen is tudunk játszani. A kreatív csapatjáték mellett a sok jó egyéni teljesítmény is nagy pozitívuma volt a mérkőzésnek.” 

 

A legutóbbi találkozóján viszont nem tudott kiállni a novai csapat, ugyanis betegséghullám érte el az együttest, így a Kelen SC kapta a három pontot. 

 

Szentlőrinc DPASE–ZTE FC 0-1 (0-0) 

Dunaújváros, 50 néző. Jv.: Sebesi. 

ZTE FC: Császár H. – Nagy, Szegedi, Császár F., Pupos (Hargas), Hetyei (Takács), Harsányi, Nyári, Grubits, Tóth, Jelenics. Edző: Pergel Andrea. 

Gólszerző: Grubits (78.). 

A vendégek végig irányítottak a mérkőzés során, de az i-re hosszú ideig nem sikerült feltenni azt a bizonyos pontot. Beszorította ellenfelét a második félidőben is a vendégegyüttes, de a dunaújvárosiak egy darabig még jól védekeztek. A győztes gólt a hajrában sikerült megszerezni: egy szép akció végén, a beadott labdát Grubits gurította a hazaiak kapujába. A végig jól játszó ZTE megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, és első tavaszi győzelmének örülhetett. 

Pergel Andrea: „A lányok végig betartották a taktikai utasításokat, helyenként jól játszva megérdemelten nyertünk.” 

 

A ZTE FC a korábbi for­dulóban nem lépett pályára, az Airnergy FC ugyanis visszalépett a bajnokságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában