150 induló

2022.02.25. 19:54

Zalaegerszegen is sor került a Honvédelmi Sportszövetség légfegyveres lövészversenyének régiós döntőire

Az ország három városában rendezték meg, ráadásul első alkalommal a Honvédelmi Sportszövetség légfegyveres lövészversenyének régiós döntőit, így pénteken Zalaegerszegen is nagy figyelem irányult az Ebergényi úti lőtér lőállásokra.

Kerkai Attila

Az előtérben kadétok nézik a középiskolások versenyét, de ők is indultak a viadalon Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Országos szintű vetélkedést eddig csak egyszer rendezett saját égisze alatt a Honvédelmi Sportszövetség, ám mint kiderült, két esztendeje még nem volt ekkora érdeklődés a viadalra, mint most. Pénteken a zalai megyeszékhelyen viszont százötvenen neveztek, akik a teljes nyugati régió (Baranya, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna) területéről érkeztek.

 

 

 

A szakmai részért a ZTE SKK volt hivatott felelni, így a viadal sportigazgatója is Somogyi Péter, a klub elnöke volt. A vetélkedés hátteréről előbb őt kérdeztük.

 

 

 

- Reggel kezdtük versenyünket, hiszen sok indulónk van - kezdte evvel a mondandóját a versenyzőként is aktív Somogyi Péter, aki a minap a felnőtt légfegyveres magyar bajnokságon szerzett ezüstérmet. - Ezen a versenyen a honvédelmi nevelési irányelveket követve zajlanak a küzdelmek. A versenylövészettől ez még messze van, mégis kötődik hozzá, és kizárólag rugós, nyílt irányzékú légpuska használható.

 

 

 

Az indulók között pedig nemcsak iskolások voltak, hanem civil szervezetek képviselői és kadétok is. Kizárólag olyanok indulhattak, akik nem rendelkeznek versenyengedéllyel, és ezt említette meg Kálmán Péter a Honvédelmi Sportszövetség jelen lévő szakmai osztályvezetője is.

 

 

 

- Eddig a háziversenyek után rendeztük meg az országos döntőt, de most már közbe kellett iktatni a régiós viadalokat is - említette. - Az országban három helyszínen, itt Zalaegerszegen, Százhalombattán és éppen ebben az időpontban Debrecenben zajlik az ottani régió döntője. Ezekről a versenyekről összesen százötven lövész jut az országos döntőbe. Az idén már kétezerhatszáz nevezőt regisztrálunk.

 

 

 

A viadal tétje a továbbjutás volt, és több kategóriában nyílt erre lehetőség, A középiskolásoknál az első 15, míg a felnőtteknél az első 10 jutott a döntőbe. Zalai részről az iskolásoknál az egerszegi Szathmáry Rebeka érte el a legjobb helyezést, aki 18. lett, a felnőtteknél a szintén egerszegi Varga Zoltán és Kőmívesné Hantos Alexandra egyaránt 11. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában