Elismerés

2022.02.09. 19:51

Különdíjban részesült a ZTE SK fiatal súlyemelője, Varga Csongor

A Magyar Súlyemelő-szövetség (MSSZ) a tavalyi eredmények alapján különdíjban részesítette azt a tíz legjobb utánpótláskorú emelőt, akik a legjobb eredményt érték el.

Kerkai Attila

Balról Hencz Kornél gratulált Varga Csongornak

Forrás: ZH

A kiválasztás még tavaly decemberben történt, ám a különdíjak átadására a napokban kerítettek sort. A Magyar Súlyemelő-szövetség elnökségi döntése alapján az elismerésben részesültek között van Varga Csongor, a ZTE Súlyemelő Klub versenyzője is. Papp Péter edző tanítványa eddigi pályafutása legkiemelkedőbb évét tudhatja maga mögött. A zalaegerszegi versenyző részére Hencz Kornél, az MSSZ szakmai alelnöke személyesen adta át a díjat, és kívánt további sikeres versenyzést a 2022-es évre. 

 

 

A 73 kg-os súlycsoportban versenyző Varga Csongor tavaly már februárban megkezdte a versenyzést, és a Pannon Kupán nyert 200 kg-os eredménnyel, majd tovább javulva júliusban az ifjúsági országos bajnokságon 223 kg-mal bajnoki címet szerzett, s ezzel kijutott a lengyelországi ifjúsági Európa-bajnokságra is. Ott 215 kg-mal a 14. helyen zárt, hogy aztán a novemberi felnőtt magyar bajnokságon újabb egyéni rekorddal, 226 kg-mal ezüstérmet vegyen át az eredményhirdetéskor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában