Barnett nélkül...

2022.01.14. 20:28

ZTE KK: Horti szerint jó lenne egy meglepetés is Szegeden

Horti Bálint szerint az önbizalommal eddig sem volt gond, azonban most, hogy csapata, a Zalakerámia-ZTE KK két győzelmet is aratott egymás után, úgy léphetnek pályára Szegeden, hogy megpróbálnak meglepetést okozni. A szombati találkozóra való felkészülés viszont nem volt zökkenőmentes, sőt…

Kerkai Attila

Horti Bálint (fehérben) is tudja, hogy nehéz meccs jön, de nem szabad feladni sem…

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Horti Bálint (fehérben) is tudja, hogy nehéz meccs jön, de nem szabad feladni sem…

Forras: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Egyelőre nem tudott elmozdulni a sereghajtó pozíciójából a Zalakerámia-ZTE KK NB I/A csoportos férfi kosárlabdaegyüttese, azonban a Kecskemét és az Oroszlány legyőzése után megvan a remény arra, hogy elinduljon felfelé is az egerszegi együttes. Szombaton olyan csapat lesz az ellenfél, amely előnyösebb pozícióban van, hiszen a Tisza-partiak eddig három győzelemmel szereztek többet a négy sikernél tartó egerszegieknél. 


Horti Bálint, a ZTE KK centere – amikor megkerestük – arra a kérdésre, hogy visszatért-e az önbizalmuk, így felelt: 

 

– Az önbizalommal eddig sem volt gond, de a dolgaink eddig nem jöttek össze, most viszont a két győzelem tényleg jó hangulatot adott. Szegeden majd kiderül, hogy folytatni tudjuk-e ezt a sorozatot, ám a magyar bajnokságban a hazai pálya nagyon sokat jelent. Sajnos a héten akadtak betegség miatt hiányzók a csapatban, de ezzel mások is így lehetnek, tehát nem tudni, hogy a szombati ellenfélnél például jelentkezett-e hasonló gond. Mindenesetre mi a saját dolgainkkal akarunk foglalkozni. Természetesen szeretnénk meglepetést okozni, de a Szegedről tudjuk, hogy jó csapat. 


Hasonló véleményen van Emir Mutapcic, a csapat vezetőedzője is, aki azt is elmondta, hogy mire, kikre kell figyelni a siker reményében.

 
– Egy nagyon jó csapattal fogunk játszani, amely támadásban nagyon erős – mondta a klub honlapjának. – Sok olyan játékosuk van, akik hazai pályán sokkal jobb teljesítményre képesek, így nehéz mérkőzés áll előttünk. Taktikailag először is azt szeretnénk megvalósítani, hogy a mérkőzés elejétől kezdve odafigyelünk a Pearsons–Cook párosra, és minél jobban megpróbáljuk kivenni őket a játékból. A saját palánkunk alatti védő lepattanókra is nagyon oda kell figyelnünk, mert a Szeged egy nagyon atletikus és magas szerkezetű csapat, és minél kevesebb második esélyt szeretnénk nekik adni a kosárszerzésre. Támadásban pedig megpróbáljuk a saját játékunkat játszani. 


A kérdés az volt, hogy pénteken – ekkor indult ugyanis a ZTE KK – mindenki el tud-e utazni Szegedre. Nos, nem… 


Az Oroszlány elleni győztes meccs hőse, Jordan Barnett vírusos megbetegedés miatt itthon maradt. Polster Attila és a másodedző Baki Gergely viszont pozitív tesztet adott, így ők sem utaztak el Szegedre.

Ezek is érdekelhetik