Az első 50 perc az edzőnek is tetszett

2022.01.12. 20:20

Lejátszotta első idei felkészülési mérkőzését az FC Nagykanizsa

Zalaegerszeghez kötődő vezetőedzők meccsét is hozta az FC Nagykanizsa idei első felkészülési mérkőzése, hiszen a dél-zalai labdarúgókat Gombos Zsolt, míg az NB II.-es Szentlőrinc SE-t Marian Sluka dirigálta a kispadról a kanizsai műfüves pályán.

Kühne László

Lőrincz Bence (17), a kanizsaiak játékosa támadja a labdás embert a jó időben, de hidegben játszott találkozón

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Lőrincz Bence (17), a kanizsaiak játékosa támadja a labdás embert a jó időben, de hidegben játszott találkozón

Forras: Szakony Attila / Zalai Hírlap

FC Nagykanizsa–Szentlőrinc SE 0-4 (0-0) 

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Barna G. 

FC Nagykanizsa, 1. fél­idő: Borsi – Bagó Be., Major, Kovalovszki – Horváth B., Kószás, Szabó P., Kovács Gy., Vlasics – Török M., Péntek. 2. félidő: Borsi – Mutter, Bagó Be., Kovalovszki, Bános – Ekker, Józsa, Farkas R., Millei B., Lőrincz – Fekete D. Vezetőedző: Gombos Zsolt. 

Gólszerzők: Drljo (2), Vintonji, Maduka. 

Idei téli felkészülési időszakának első mérkőzését játszotta az FC Nagykanizsa NB III.-as labdarúgó-együttese és az NB III. Nyugati csoportjának 10. helyén telelő kanizsaiak vendége az NB II.-ben mind masszívabb eredménysorral bíró Szentlőrinc SE volt, mely a második vonal tabellájának 12. pozíciójában telel. Gombos Zsolt kemény másfél hetes munkán van túl kanizsai legénységével, ugyanakkor az előkészületi találkozó sem ígérkezett egyszerűnek. Amellett, hogy az aktuális ellenfél az NB II.-ből érkezett, a felek kétszer ötvenperces félidőkben egyeztek meg. Ahogy a hazaiak „akklimatizálódtak” az ellenfél által diktált iramhoz, igyekeztek kiegyenlíteni a mérkőzés összképét. Gól a kezdő játékrészben aztán nem esett, a másodikban viszont mindjárt négy is. Ehhez azonban fűzzük hozzá, hogy a Kanizsa akkor már a fiatalabb labdarúgóival is játszott, s amúgy sem tudott pályára lépni munkahelyi elfoglaltság miatt Béli Milán, Kobra György pedig fogorvosi beavatkozás miatt nem ölthetett szerelést. 


Próbázó is van a dél-zalai együttesnél, hiszen Fekete Dániel a szlovéniai Nafta színeiben szerepelt legutóbb, míg ezúttal a piros-kékeknél bizonyíthatott. 


Gombos Zsolt: „Az első ötven perc során alapvetően rendben volt a teljesítményünk egy olyan meccs keretében, melyen voltak hiányzóink, s a folytatásban több után­pótláskorú labdarúgót is pályára küldhettem. Akkor már fizikálisan és játékbeli sebesség terén ellenfelünk fölénk nőtt, ugyanakkor hangsúlyozom, az első felvonásban teljesen egyenrangúak voltunk.”

Ezek is érdekelhetik