Női foci

2021.12.03. 19:43

Vereségek után az egerszegi lányok még játszanak

Mindkét zalai női labdarúgócsapat kikapott az NB II-ben, s a mostani hét végén már csak a ZTE FC lép pályára, amely idehaza fogadja a Vasas Akadémiát szombaton. Az újonc ADA Nova az idén már nem lép pályára.

Kerkai Attila, Bedő István

Szegedi Anitáékra (ZTE) még két őszi meccs vár Fotó: KT

Fotó: © Katona Tibor

Szekszárdi UFC-ZTE FC 2-0 (0-0) Szekszárd, 50 néző. Jv.: Allaga.

ZTE FC: Császár H. – Nagy, Szegedi (Hetyei), Pupos, Török (Hargas), Nyári, Grubits, Bánfi (Szakály), Sopronyi, Jelenics, Horváth V. Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Sajabó, Acsádi.

Az élcsoportban tanyázó, a tabellán a harmadik helyen álló hazaiak voltak eleve a mérkőzés esélyesei. A ZTE védekezésre rendezkedett be, és az első félidőben fegyelmezetten, taktikusan játszott. Fordulás után felbátorodott a vendégcsapat, kitámadott, de ez lett a veszte. A találkozó hajrájában két gólt szereztek a vendéglátók, és megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Szegedi Anitáékra (ZTE) még két
őszi meccs vár Fotó: KT

Pergel Andrea:„A jó erőkből álló hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.”

Mol Fehérvár FC-ADA Nova SE 5-1 (3-0) Székesfehérvár, 50 néző. Jv.: Bohács.

Nova SE: Sebők V. – Sóstai (Horváth V.), Molnár R., Köröcz (Szokol), Gergelics (Szentes), Farkas Cs., Szabó Zs., Melles, Szollár, Buncsák, Vitusz (Berkes). Edző: Domján Péter.

Gólszerzők: Raizinger F. (15.), Raizinger D. (29., 38.), Földvári (58.), Pécsi (62.), illetve Szollár (72.).

Jól kezdte a meccset a vendég Nova, és a jobb erőkből álló fehérvári lányok nem is tudtak fölényt kiharcolni az első negyedórában. Ekkor azonban egy potyagóllal vezetést szereztek a hazaiak, ami után a novai csapat visszaesett, és tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés a szünetig. A második játékrészben egy kiállítás után emberhátrányba kerülő Nova tisztességgel helytállt, és egyedüliként a nem dobogós csapatok közül gólt szerzett a bajnokesélyes ellen. Megérdemelten gyűjtötte be a hazai csapat a három bajnoki pontot.

Domján Péter: „A bajnokesélyeshez látogattunk, és a jobb játékerőt képviselő csapat nyert, de elkerülhető gólokat kaptunk és dekoncentráltak voltunk. Gratulálok csapatomnak az őszi szezonban a tisztes helytállásáért.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában