Röplabda

2021.12.08. 19:53

A ZTE RK férfi csapata itthon, míg a női idegenben kapott ki

A hétvégén újabb fordulót ren­deztek az NB II-es röplabdabajnokságban, ahol a ZTE RK férfi együttese hazai pályán, a női csapat pedig idegenben kapott ki.

Jóna István

Hetes számmal a hálónál az egerszegi Németh Balázs

Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

Hetes számmal a hálónál az egerszegi Németh Balázs

Forras: Jóna István / Zalai Hírlap

A férfiak a középmezőnyhöz tartozó DÁG együttesét fogadták az Ostoros Károly Csarnokban. Rossz előjelekkel kezdte az összecsapást a ZTE RK, hiszen többen is sérülten vállalták a játékot. Végig az ellenfelük dominált, a játék minden elemében jobbak voltak a vendégek. Ami szomorú, hogy még az elszántság is hiányzott a zalai csapatból.

ZTE RK–DÁG KSE 0:3 (-10,-15,-14) 
Zalaegerszeg, Jv: Őri, Kiss. 
ZTE RK: Major, Légrádi, Cieloszyk, Markó A., Németh B., Simon L. Csere: Molnár B., Horváth R. Edzők: Domokos Lajos és Markó Gábor.

A hölgyek a csoportjuk listavezetőjéhez, az MTK Budapest együtteséhez látogattak. Egy kis kedvességgel indult a mérkőzés, ugyanis a hazaiak csokimikulással köszöntötték a vendégcsapat tagjait. A találkozó érdekessége volt, hogy a vezető játékvezető az a Hóbor Béla volt, aki 3 olimpiai döntőt vezetett és a világ egyik legjobb játékvezetője. Zalai szempontból jól indult a mérkőzés, a lányok nagy kedvvel játszottak. Az első szett elején felváltva estek a pontok aztán kijött a két csapat közti különbség, a hazaiak elhúztak és megnyerték a játszmát. A folytatásban sem hagyták magukat a zetés lányok, minden labdát próbáltak megjátszani, de a nagyobb játékerőt képviselő MTK biztosan hozta a következő két játszmát is, és végül megérdemelten nyerte a mérkőzést.

MTK Budapest–ZTE RK 3:0 (-10, -8, -9) 
Budapest, Jv: Hóbor, Árpás. 
ZTE RK: Radóczi, Pete, Salzmann, Sandó, Farkas, Penzer. Csere: Horváth A., Bedő-Tálos, Tasnádi. Edző: Tomanóczy Tibor.

Ezek is érdekelhetik