Izgalmas végjáték után avattak győztest

2021.11.30. 20:00

Rózsa Péter nyerte a Horváth Gyula Emléktornát

Befejeződött Zalaegerszeg nyílt sakkbajnoksága, amely immár a Horváth Gyula Emlékverseny helyezéseiért is zajlott, emléket állítva a ZTE, majd a Csuti SK legendás versenyzőjének és edzőjének. A győzelmet Rózsa Péter szerezte meg.

Kerkai Attila

Kupával a győztes Rózsa Péter, mellette Horváth Klára, jobbról a második helyezett Boronyák Árpád, hátul pedig a bronzérmes Haselbach Dávid Fotó: Pezzetta Umberto

Mondhatni, hogy az utolsó pillanatig kihúzták a végéig a sakkozók, hiszen két parti rendkívül hosszan elhúzódott a Z. Csuti-Hydrocomp SK sakk­termében rendezett viadalon. Ám meg kellett várni ezeket is, lévén, hogy a végeredményt is befolyásoló partik voltak, hogy aztán Horváth Sándor, a Csuti SK képviseletében köszöntse a megjelenteket. Köztük Horváth Klárát, Horváth Gyula nővérét, aki szintén eljött az első alkalommal meghirdetett emlékversenyre, és azt az emlékplakettet vette át, amit Horváth Gyula tanítványai készítettek.

Kupával a győztes Rózsa Péter, mellette Horváth Klára, jobbról a második helyezett Boronyák Árpád, hátul pedig a bronzérmes Haselbach Dávid Fotó: Pezzetta Umberto

Kiss Ambrus, a Csuti SK korábbi elnöke emlékezett meg a klub legendás alakjáról, aki lassan egy esztendeje, hogy elhunyt, és aki negyven éven árt volt az egerszegi sakkozás egyik oszlopa.

– Nemcsak az egerszegi, de a magyar sakkozás egyik fontos személyisége volt Horváth Gyula – fogalmazott Kiss Ambrus. – Versenyzőként, sport­vezetőként és nevelőedzőként vette ki a részét a klub munkájából, és 411 alkalommal ült asztalhoz OB I.-es mérkőzésen. Ennél csak egyvalaki szerepelt többet élvonalbeli sakkmeccsen a magyar sakkozásban, méghozzá Horváth Tamás, a Csuti SK szakmai vezetője. Ezzel a versennyel egy kitűnő sakkozóra, kitűnő pedagógusra és vezetőre emlékezhettünk méltó módon.

Ezt követően került sorra a Horváth Gyula Emlékverseny végeredményének kihirdetésére, ami egyben Zalaegerszeg nyílt bajnoksága is volt. A négy hétvégén zajlott viadalon az Élő-pont nélküliek versenyét Németh Tamás nyerte. A női győztes Berényi Anna lett, az ifjúságiaknál Böröcz Lőrinc győzött Rétai Balázs és Mázsa Csaba előtt. A szeniorok között Németh József lett a győztes.

A fő versenyen pedig az elsőséget Rózsa Péter szerezte meg Boronyák Árpád és Haselbach Dávid előtt. Díjat kapott még a negyedik Deák László és az ötödik Demeter Dorina, aki a legjobb női versenyző is lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában