Frissen Zalából

2021.10.04. 19:34

Szép zalai grappling siker született Budapesten

Budapesten a Magyar Grappling Szövetség rendezte meg a magyar bajnokság döntőjét, amelyen szép zalai siker született.

Kerkai Attila

Hoták Péter (balról) felkészítőjével, Sós Györggyel. Az egerszegi harcos két érmet szerzett és készülhet az Eb-re is Fotó: a szerző

A küzdősportok sorába tartozó grappling – vagy más néven földharc, amely nem alkalmaz ütéseket – is egyre népszerűbbé válik hazánkban. Természetesen a zalai megyeszékhelyen is vannak képviselői, Sós György edző pedig már régóta tagja ennek a közösségnek, aki maga is versenyzett, ám most a tudását adja át másoknak. Ennek is köszönhetően Zalaegerszeget a plusz 100 kg-os súlycsoportban Hoták Péter képviselte.

Hoták Péter (balról) felkészítőjével, Sós Györggyel. Az egerszegi
harcos két érmet szerzett és készülhet az Eb-re is Fotó: a szerző

A NoGi kategó­riában (testhez simuló ruházat) második helyezést ért el, míg a Gi kategóriában (itt a versenyzők edzőruhát – kabát, öv, nadrág – viselnek) a harmadik helyet szerezte meg.

Sós György edző elmondta, Hoták Péter ezzel a két szép eredménnyel jogot szerzett arra is, hogy a 2022-ben Budapesten rendezendő grappling Európa-bajnokságon is részt vegyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában