labdarúgás

2021.10.28. 18:47

Pont nélkül maradtak a zalai csapatok a női NB II-ben

Nem sikerült pontot szereznie egyik zalai NB II.-es női labdarúgócsapatnak sem a legutóbbi fordulóban. A ZTE FC idehaza, az ADA Nova idegenben kapott ki.

Bedő István, ZH

Szegedi Anitáéknak most egy erős ellenfél jutott

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

ZTE FC–Kelen SC 0-3 (0-1)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Németh Dóra.

ZTE FC: Csiszár H. – Nagy B., Szegedi, Pupos (Gángó), Hetyei (Hargas), Török (Bicsák), Nyári, Grubits, Szakály (Bánfi), Jelenics, Major. Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Bernhardt (38.), Zán-Fábián (51.), Ferbert (68.).

Szegedi Anitáéknak most egy erős ellenfél jutott
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A tavaly még az NB I.-ben szereplő fővárosi csapat ellen az első félidőben jól játszott a ZTE. A hazaiak előtt pár kisebb lehetőség akadt, amely kimaradt. A félidő hajrájában egy védelmi hiba után megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Szünet után is becsülettel küzdött a ZTE FC, de már kevésszer jutott el a Kelen kapujáig. A második félidő elején újabb gólt szerzett a fővárosi együttes, s ezzel eldőlt a mérkőzés. Noha a hazaiak nem adtak fel semmit, a Kelen SC újabb gólt szerzett, és fölényessé tette győzelmét.

Pergel Andrea: „Mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltunk a Kelennek, ám a fővárosi csapat érvényesítette nagyobb tudását.”

FC Ajka–ADA Nova 2-1 (1-1)

Ajka, 50 néző. Jv.: Alafi B.

ADA Nova: Sebők V. (Andor T.) – Sóstai (Németh P.), Molnár (Bakos), Köröcz, Berkes (Szokol), Gergelics, Farkas, Melles, Szollár, Buncsák, Vitusz. Edző: Domján Péter.

Gólszerzők: Ferencz (45.), Beimli (47.), illetve Szollár (9.).

Jól kezdett az idegenbeli találkozón a novai csapat, hiszen a mérkőzés elején Szollár egy távoli lövéssel előnyhöz juttatta a zalaiakat. Kemény volt a játék, az ajkai kapus meg is sérült. A félidő végén egyenlített az Ajka, majd fordulás után gyorsan a vezetést is megszerezte. További helyzetek még voltak, de több gól nem született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában