asztalitenisz

2021.10.14. 19:43

Két győzelem és két vereség a Kanizsa Sörgyár SE mérlege az Extraligában

A női asztalitenisz Extraliga 5–8. fordulóit Ajkán rendezték meg, ahol a tartalékosan felálló Kanizsa Sörgyár SE kihozta a maximumot magából: két győzelemmel és két vereséggel zárta ezt a fordulót.

Kerkai Attila

Balról Végh Zsuzsanna, Radmila Tominjak, Jakabfi Imre, Újházi Csilla, Kovács Melánia

Forrás: Zalai Hírlap

Kanizsa Sörgyár SE–NAC Nyíregyháza 6:2.

Kanizsai győztesek: Tominjak 3, Végh 2, és a Tominjak–Végh páros.

Radmila Tominjak, Végh Zsuzsanna, Kovács Melánia összetételben lépett az asztalokhoz a kanizsai csapat. A páros megnyerése nagyot lendített a mérkőzésen. Az egyénik során Tominjak és Végh nem talált legyőzőre, így csak kanizsai győzelem születhetett.

Balról Végh Zsuzsanna, Radmila Tominjak, Jakabfi Imre, Újházi Csilla, Kovács Melánia
Fotó: Zalai Hírlap

ASE Orosháza–Kanizsa Sörgyár SE 6:4.

Kanizsai győztesek: Tominjak 3, és Tominjak–Orbán.

A vártnál szorosabb mérkőzésen győzött a jóval esélyesebb orosházi csapat. Végh Zsuzsanna nélkül állt fel a zalai csapat, és a három fiatal közül a „legöregebb”, Kovács Melánia is csak húszesztendős.

Kanizsa Sörgyár SE–Club Aréna Győr 6:3.

A kanizsai győztesek: Végh 3, Tominjak 2, és a Tominjak–Végh páros.

A paralimpián harmadik helyezést elérő Szvitacs Alexa, a fiatal tehetség Molnár Kendra és a szintén paraválogatott Bicsák Bettina trió számított esélyesebbnek. Sikerült a párost megnyerni, és az egyéni mérkőzések is sorra jöttek, így a KSSE már 5:1-re is vezetett. A pontot Végh tette fel a győzelemre, aki maga- biztosan győzte le Molnárt, és a 6:3-as győzelem nagy bravúr volt.

Kiskunmajsa AC–Kanizsa Sörgyár SE 6:3.

Győzött: Tominjak 3.

Ebben az összeállításban ennyi volt a mérkőzésben. Tominjak hozta a három győ­zelmét.

– A Vejnovic és Mátrai nélkül felálló együttesünk várakozáson felül szerepelt az ajkai meccseken – értékelt Jakabfi Imre csapatvezető. – Sikerült két szép és magabiztos győzelmet hozni, de a két vereség is nagyon szoros mérkőzésen dőlt el. Radmila Tominjak fantasztikusan játszott, a négy mérkőzés mindegyikén szerepelt, tizenkét meccséből tizenegyet megnyert, valamint Végh Zsuzsanna veretlen maradt! Kovács Melánia az orosházi meccsen állt közel a győzelemhez. Orbán Flóra pedig Tominjak oldalán párosban megszerezte első extraligás győzelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában