röplabda

2021.04.27. 18:55

Dala Bernadett lett a ZTE RK új elnöke

A 2011-ben alakult ZTE Röplabda Klub töretlenül népszerű a sportág híveinek körében. Az egyesület márciusban, alapítója, Merth Attila elvesztése után új elnököt volt kénytelen választani, akit Dala Bernadett személyében találtak meg.

Jóna István

Dala Bernadett 2012 óta tagja a ZTE RK közösségének, melynek most az élére került Fotó: a szerző

– Attila halála mindannyiunkat megrendített, bíztunk benne, hogy az új csarnokban együtt szurkolhatunk a csapatainknak – kezdte Dala Bernadett, aki eddig gazdasági alelnökként dolgozott a klubnál. – Az elmúlt négy év szoros együttműködése alatt sokat tanultam tőle, előrelátó ember volt, jó alapot biztosított a jövőbeni működéshez. Mivel márciusban a bajnokság közepén tartottunk, a folytatásról hamar kellett dönteni. A közgyűlés megválasztott az egyesület elnökének. A klubnak szinte a kezdetek óta tagja vagyok, ismerem a fejlődését, céljait. Tisztában vagyok azzal, hogy a csapatmunka nem csak a pályán fontos, ezért az edzőkkel szorosabb együttműködésre törekszem. Számítok a tapasztalatukra, tudásukra.

Dala Bernadett 2012 óta tagja a ZTE RK közösségének, melynek most az élére került Fotó: a szerző

Dala Bernadett 2012-ben először a strandon próbálta ki a sportágat, majd ősztől a női teremröplabda-csapatban játszott. A játék befejezése után a mérkőzések fontos szereplője lett a zsűriasztalnál.

– Az indulás óta jelentősen nőtt a taglétszámunk, és ezzel együtt a működési, tervezési feladataink is – folytatta Dala Bernadett, aki 2014-ben lett pénzügyes, majd 2017 után gazdasági alelnökké lépett elő.

A ZTE RK utánpótlásbázisa erős, 11 éves kortól már országos bajnokságokon indítanak csapatokat. Ezt a vonalat vinné tovább az új elnök is.

– Rövid távú célom folyamatossá tenni a korosztályos csapatok bajnoki szereplését – mondta ennek kapcsán. – Női ágon a következő szezontól nagy valószínűséggel U13-tól U19-ig részt tudunk venni az MRSZ bajnokságain. Kerek akkor lesz a történet, ha a felnőtt női csapat is elindul a Nemzeti Bajnokságban, utóbbi szponzorfüggő, a lelkesedés és a tudás megvan. Az NB II.-es férfi csapat az idén veretlenül nyerte a rájátszást, remélem, hogy ez a siker ösztönzőleg hat a fiatalokra. A következő évi bajnokságban két csapattal szeretném biztosítani az utánpótlásunkat. Bővíteni szeretném a klubot strandröplabda-szakosztállyal. A nyári bajnokságunkra az egész országból érkeznek versenyzők. Látok lehetőséget arra, hogy sikereket érjünk el országos szinten is.

Az elnök szeretne olyan egyesületet felépíteni, amely az utánpótlás-nevelésre fókuszál, nem mellőzve a felnőttcsapatok szereplését. Fontosnak tartja, hogy a fiatalok előtt megjelenhessen célként a „nagy” csapatba kerülés.

– Azt szeretném, ha a fiatalok büszkék lennének rá, hogy a Zetében kezdtek. És ha az országban bárhol rangot jelentene, ha egy sportoló a ZTE RK-ban nevelkedett – mondta zárásként az új elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában