A kollektív játék lehet a siker kulcsa

2021.03.05. 20:00

Simon Kristóf itthon is bízik a ZTE KK sikerében

Őrült mérkőzésen jutott túl kedden a Zalakerámia-ZTE KK NB I. A csoportos férfi kosárlabda-csapata, hiszen kétszeri hosszabbítás után győzött Jászberényben. Szombaton (18.00) egy másik közvetlen riválist, a Kaposvárt fogadják az egerszegiek. Simon Kristóf, az együttes irányítója reméli, hogy a keddi siker lendületet is ad majd csapatának.

Kerkai Attila

Simon Kristóf szerint a Kaposvár ellen gyors játékra van szükség ahhoz, hogy újra örülhessenek Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalakerámia-ZTE KK tehát – nem először ebben a szezonban – újabb hosszabbításos mérkőzést nyert meg, de a keddiben volt talán a legnagyobb „hullámzás”… Az egerszegiek már 12 ponttal is vezettek a vége előtt három perccel, majd a ráadás első öt percének végén nekik kellett az utolsó pillanatban egyenlíteniük, de a következő etapot már hozták. Amikor Simon Kristófot kérdeztük a folytatásról, természetesen nem hagyhattuk szó nélkül a keddi összecsapást sem.

Simon Kristóf szerint a Kaposvár ellen gyors játékra van szükség ahhoz, hogy újra örülhessenek Fotó: Pezzetta Umberto

– Egy szóval tudnám jellemezni a jászberényi mérkőzést: hektikus volt – mondta a kosaras. – Nehezen vettük fel a ritmust, de a harmadik negyedtől jól játszottunk, viszont az utolsó három percben benne volt az eddigi szezonunk. Addig felépítettük az előnyt jó csapatjátékkal, de aztán a végén nem voltunk elég kollektívek, hogy le is zárjuk a meccset. A hosszabbítás első részében szinte elvesztettük a találkozót, de az utolsó öt percben szerencsére behúztuk ezt a fontos meccset.

Legalább ennyire fontos lesz a szombati, Kaposvár elleni mérkőzés is. Egy győzelemmel megint közelebb kerülhet egy újabb lépéssel a ZTE KK például a két győzelemmel előtte álló Kaposvárhoz, amely egy találkozóval többet játszott. Mindezzel Simon Kristóf is egyetértett.

– Kaposváron sikerült nyernünk, a változatosság kedvéért ott is a hosszabbításban… – jegyezte meg. – Azóta van egy új centerük, s ahogy a meccseiket figyeltem, nem szeretik, ha nyomás alá kerülnek. Azt kellene elérnünk, hogy gyors játékra kényszerítsük őket. Ha nyugodtan szervezhetik a figuráikat, abban nagyon jó a Kaposvár, hiszen rutinos kosarasaik vannak. Abszolút bizakodó vagyok a szombati találkozóval kapcsolatban. A Jászberény elleni siker sokat jelentett, s még többet jelentene, ha kétszer egymás után győznénk. Ki kell mondani: ez egy alsóházi rangadó, amit idehaza meg kell nyerni!

Ami pedig a folytatást illeti, az egerszegiek játékosa a hátralévő öt meccsükhöz abban látná a sikeresség kulcsát, hogy egységes képet mutassanak.

– Két hazai és három idegenbeli találkozó vár még ránk, a legfontosabb, hogy minél több győzelmet szerezzünk a folytatásra, hiszen csak ezzel tudunk közelíteni az előttük állókhoz és távolodni a sereghajtó Jászberénytől. Kollektíven kell játszanunk, hiszen olyankor egész jó csapatunk van, és csak magunkkal kell foglalkozni – tette hozzá Simon Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában