a büntetés hatására sem jött áttörés

2021.03.10. 19:56

Jó kezdés után a ZTE KK Körmenden is kikapott...

A férfi kosárlabda NB I A-csoportjának 8. fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolták szerdán Körmenden, ahol a Zalakerámia-ZTE KK csapata vendégeskedett. Jó kezdés után – hiszen a találkozó első felében szinte végig vezettek – az egerszegiek fokozatosan estek vissza, így újabb vereséget szenvedtek.

Kerkai Attila

Szabó Zsolt (kékben), az egerszegiek egyik legjobbja tör be a palánk alá Simons mellett

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Egis-Körmend – Zalakerámia-ZTE KK 97-80 (22-27, 23-15, 29-18, 23-20)

Körmend, zárt kapuk mellett. Jv.: Tőzsér, Frányó, Boros.

Körmend: Thames 9/3, Mócsán 11/9, Oroszi, Ireland 21/6, Taylor 17. Cere: Ferencz Cs. 8, Simons 17/9, Takács K. 4, Németh Á. 6, Tóth N. 4. Vezetőedző: Antonis Konstandinidis.

ZTE KK: Duren 10, Wiggs 12/3, Bonifert 6, Vuko 2, Szabó Zs. 18/9. Csere: Donaldson 4, Gleen 22, Polster A. 3/3, Simon K. 3/3, Antóni. Vezetőedző: Luca Bechi.

Érdekes mérkőzésnek ígérkezett a szerdai. a Két csapat február elején Zalaegerszegen találkozott, akkor a Körmendet nagyon biztosan győzte le az akkor is botladozó ZTE KK. Azóta is inkább a vasiaknak ment inkább, de nekik is akadtak hullámvölgyeik, így nemrég edzőt váltott a Körmend és visszatért a ciprusi tréner Antonis Konstandinidis, akinek a szerdai volt a bemutatkozó mérkőzése. Ami az egerszegieket illeti, a szombati, kiábrándító hazai vereség után pénzbüntetést szabott ki a csapatra és az edzői stábra a klub vezetése. Azzal a kitétellel, ha a játék és a hozzáállás változik, visszavonják. Nos... Nem tudni, hogy ennek a hatására, mindenesetre már az elején „robbantott” a ZTE KK. Különösen Szabó Zsolt, aki szórta a triplákat, szinte nem tudott hibázni és egy negyed alatt 14 pontot gyűjtött. Az egerszegiek vezettek, egy alkalommal fordított a Körmend (18-17), ám ki más, mint Szabó megint betalált. Ötpontos zalai vezetésről indult a második negyed, a ZTE KK tartotta előnyét (28-32), de a Körmend kezdett szorosabban védekezni. A 16. percben Simons kosarával két pontra feljött a vasi csapat, miközben zalai oldalon Gleen már harmadik személyi hibájánál járt, ami a Taylor elleni védekezés terén nem tűnt túl biztatónak. Ha voltak is hibák és kihagyások a zalaiaknál, azért a szerdai harcosság nem volt összemérhető a szombati produkcióval. Természetesen pozitív értelemben. Ennek ellenére a Körmend még a nagyszünet előtt fordított és három pontos előnnyel vonult az öltözőbe (45-42).

Szabó Zsolt (kékben), az egerszegiek egyik legjobbja tör be a palánk alá Simons mellett
Fotó: Bálizs Zsuzsa

Nem indult jól a második félidő a zalaiak számára (51-42), gyengén védekezett a ZTE KK, amit folyamatosan büntetett a Körmend (64-50). Innentől kellett volna valami fordulat, de ez nem igazán látszott az egerszegieknél, hiába kért Luca Bechi időt. Kapaszkodott a ZTE KK, azonban Ireland az utolsó negyed zárásaként egy dudaszós triplával 74-60-re alakította az állást. Leginkább Duren és Gleen, valamint az elején jól kezdő Szabó igyekezett zalai oldalon, hogy a helyzet változzon, de nem sok jel mutatott már erre. Az enyhén szólva is formán kívüli Wiggs élvezte a bizalmat, de aztán leültette őt is a zalai vezetőedző (81-64). A mérkőzés egészét nézve semmi jel nem mutatott már arra, hogy érdemben változzon a helyzet, aztán 18 pontos előny után Wiggs végre dobott egy triplát (85-72), de zalai részről nem volt több ebben a meccsben Jó kezdés után folyamatosan esett vissza a ZTE KK játéka, így elkerülhetetlen volt az újabb vereség.

Nem jött tehát áttörés – a büntetés hatására sem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában