Fontos játékosukat is elveszítették…

2021.02.08. 20:16

A Kanizsai Vadmacskák SE szoros csatában kapott ki

Az amatőr női kosárlabda NB I 15. fordulójában a Kanizsai Vadmacskák SE együttese az NKA-Pécs-PEAC csapatát látta vendégül, és a kanizsaiak azért is hajtottak, hogy mérlegüket ötvenszázalékosra alakítsák. Ez most nem sikerült, szoros csatában a pécsiek örülhettek Nagykanizsán.

Kühne László

Baa Dominika volt a Vadmacskák legjobbja, 41 pontot gyűjtött a találkozón

Fotó: Gergely Szilárd

Kanizsai Vadmacskák SE–­NKA-Pécs-PEAC 79-85 (20-25, 15-24, 24-20, 20-16)

Nagykanizsa. Jv.: Németh S., Szabó T.

Vadmacskák: Fuisz 3, Jurkó 11/3, Baa 41/3, Zsámár P. 7/3, Budai D. 10. Csere: Horváth L. 4, Füredi, Csuha, Bánhegyi D. Edző: Gábor Erzsébet.

A kanizsaiak igyekeztek jól indítani, de a tabella utolsó harmadában álló pécsiek nem hagyták magukat, és át is vették a vezetést. Nem tudtak azonban nagyon elhúzni, s bár jó kerettel érkeztek, a KVSE-ben benne volt, hogy képes újítani. Az már sokkal rosszabbul esett a kanizsaiaknak, hogy egyik kulcsjátékosuk, Fuisz Viktória súlyosan megsérült és kivált a játékból. A második tíz percben a baranyaiak előnye pedig tovább növekedett.

Baa Dominika volt a Vadmacskák legjobbja, 41 pontot gyűjtött a találkozón
Fotó: Gergely Szilárd

Jól jött tehát a szünet a házigazdák számára, akik igyekeztek is rendezni soraikat a továbbiakra. Ez sikerült is bizonyos fokig, hiszen többször is visszajöttek a dél-zalaiak tíz ponton belülre, de a nyolcpontnyi különbség egy bűvös határt jelenthetett, mivel attól „beljebb” csak néhány pillanatra lehettek. Az utolsó etapra is maradt a lelkes próbálkozás, ráadásul a meccs 37. percében már 77-78 állt az eredményjelzőn. A lélektani fordulópont ekkor következett, hiszen a kanizsai kosarasokból túl sokat vett ki addig a zárkózás, a pécsiek pedig ezt kihasználva már nem is engedték ki kezükből a győzelmet.

Mint kiderült, Fuisz Vik­tória Achilles-ín-szakadást szen­vedett, és hétfőn meg is kellett operálni, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

Jó: Baa.

Gábor Erzsébet: „Fiatal csapatunk van, s ez érződött is akkor, amikor meg lehetett volna fordítani a mérkőzés állását a végén. Ez most így alakult, ráadásul sérülés is történt, de megyünk tovább, játékosunknak pedig jobbulást kívánunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában