Luca Bechi várhatóan jövő héten mutatkozik be

2021.01.08. 19:40

ZTE KK: Heinrich Róbert győzelmet remél a Szolnok ellen

A Zalakerámia-ZTE KK pénteken bejelentette, hogy NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapatát a jövőben az olasz Luca Bechi irányítja. Az új tréner a szombati (17.45), Szolnok elleni hazai találkozón még nem ülhet a kispadon, bemutatkozása várhatóan a jövő heti, Falco KC elleni találkozó alkalmával jön el.

Kerkai Attila

A labdát vezető szolnoki Badzimot az egerszegi Delas üldözi, háttal Gleen. A ZTE KK-nál kielemezték a szerdai mérkőzésen elkövetett hibákat

Forrás: Új Néplap

Fotó: Mészáros János

Az olasz szakvezető még soha nem dolgozott Magyarországon, és olasz edzők sem nagyon szoktak munkát vállalni nálunk. Az 50 éves Luca Bechi az egerszegi klub honlapjának beszámolója szerint edzői pályafutását hazájában kezdte (legjobb eredménye a Serie A-ban 7. helyezés az Angelico Biella csapatával), majd Ukrajnában az Azovmasmash Mariupol csapatával döntőt játszott a helyi Szuperligában. Bechi később hazatért, és az Auxillium Torino csapatával megnyerte a másodosztályt és az olasz élvonalba jutott. A tréner a későbbiekben az olasz második ligában dolgozott.

Egyelőre ennyit tudunk Luca Bechiről, aki még nem tartózkodik Zalaegerszegen.

A labdát vezető szolnoki Badzimot az egerszegi Delas üldözi, háttal Gleen. A ZTE KK-nál kielemezték a szerdai mérkőzésen elkövetett hibákat Fotó: Mészáros János / Új Néplap

Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője elmondta: az új edzőre érkezésekor koronavírusteszt vár, és akkor állhat munkába, ha ennek eredménye negatív lesz. A kérdésre, hogy miként „jutottak el” Olaszországba az edzőkeresés közben, így válaszolt:

– Ahogy korábban is nyilatkoztuk, elsősorban magyar szakvezetőt szerettünk volna leültetni a kispadra, de egy idő után nyitnunk kellett a külföldi edzők irányába is – mondta el Stárics Kornél. – Számos edzővel álltunk kapcsolatban, végül Luca Bechivel állapodtunk meg. Fél plusz egyéves szerződést kötöttünk, de vele hosszabb távon tervezünk, és a bajnokság végén az elvégzett munka alapján léphet életbe az újabb megbízatás.

A szombati, Szolnoki Olaj KK elleni találkozón tehát továbbra is a december eleje óta megbízott vezetőedzőként tevékenykedő Heinrich Róbert irányít majd a kispadon. Ő egyébként a jövőben is a szakmai stáb tagja marad és Luca Bechi segítője lesz.

A ZTE KK szerdán Szolnokon nagyon éles mérkőzést játszott a bajnokságban, de végül 88-83-ra kikapott. A bravúr közelében járt a csapat, nagy kár, hogy az irányító Tyreek Duren épp a kritikus utolsó két percben vált ki a játékból combsérülés miatt. De lesz-e vajon „visszavágás” a szerdai vereségért? – kérdeztük Heinrich Róbertet.

– Már nagyon ránk férne egy bravúr, sajnos Duren kiválása a hajrában nem jött jól, amivel nem magyarázkodni akarok, de azért hiányzott az ő rutinja – fogalmazott Hein­rich Róbert. – Irányítónkra várnak még vizsgálatok, de reményeink szerint szombaton újra pályára léphet. És rajta kívül is minden játékosunk, bár kisebb-nagyobb problémák azért vannak. A szerdai mérkőzést kielemeztük, igyekszünk megfogni azokat a momentumokat, amikkel most talán sikerülhet a győzelem. Nagyon jó érzés lenne, ha egy sikeres mérkőzés után tudnám átadni a csapatot az új edzőnek, illetve ezzel a klubnak is kifejezhetném a hálámat, amiért bíztak bennem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában