újjászületett

2021.01.29. 18:40

Átadták Zalaegerszegen a felújított Ostoros Károly Csarnokot

Szinte pontosan 45 esztendővel az 1976-os átadása után, péntek óta az immár felújított Ostoros Károly Csarnok bejáratánál a névadó emléktáblája is megtalálható. A 615 millió forintos költséggel megújult és igazi, modern csarnokká vált létesítmény továbbra is Zalaegerszeg sportéletének egyik fontos színtere marad.

Kerkai Attila

Vigh László, Balaicz Zoltán és Dömötörné Ostoros Zsuzsanna leplezi le az emléktáblát

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által a Magyar Labdarúgó Szövetség részére biztosított támogatás révén, az építtető ZTE FC Zrt. jóvoltából gyakorlatilag kívül-belül újjávarázsolták a csarnokot. Böjte Sándor önkormányzati képviselő azt emelte ki, hogy az évtizedek során nagyon sokan itt szerették meg a sportot és reményét fejezte ki, hogy ez a tendencia folytatódik.

Vigh László, Balaicz Zoltán és Dömötörné Ostoros Zsuzsanna leplezi le az emléktáblát
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A munkacsarnokot 1976. január 28-án, szinte napra pontosan 45 évvel ezelőtt avatták fel és 1994. december 2-tól viseli az Ostoros Károly Csarnok nevet. Az építtető ZTE FC tulajdonosa, Végh Gábor egy személyes emléket idézett.

– Amikor először érkeztem Zalaegerszegre, mint leendő tulajdonos az első utam ide vezetett, ugyanis a ZTE irodája is ebben az épületben volt és itt találkoztam a város vezetőivel – mondta Végh Gábor. – Akkor is felvetődött, hogy kezdeni kellene vele valamit a stadion mellett, s most jött el az ideje, hogy teljesen megújuljon, és a csarnok mellett egy kis közösségi teret is kialakítottunk.

A képen az új csarnokban a kosárlabdázók képviseletében Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője, valamint Bodrogi Csaba, Török Róbert, Bencze Tamás és Kovács László, a férfi csapat korábbi játékosai, akik sportvezetőként és edzőként is szerepet vállalnak a mai, zalai kosárlabdaéletben Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere felidézte: 45 esztendővel ezelőtt nagy szó volt a város életében, hogy megépült a munkacsarnok, ám az évek során már romlott az állaga. Úgy fogalmazott: Végh Gábornak két nagy álma volt, amikor tulajdonosa lett a ZTE FC-nek, az egyik, hogy a klub az NB I-be jusson, és az, hogy infrastrukturálisan is magasabb szintre kerüljön. Mindkettő teljesült.

Vigh László országgyűlési képviselő egy futballpéldát említett. A ZTE FC játékának van stílusa, és ahogy fogalmazott: ha valaki ránéz erre az új épületre, az kell, hogy eszébe jusson, ennek a városnak is van stílusa.

Ezt követően került sor az 1989-ben elhunyt Ostoros Károly emléktáblájának leleplezésére, amely előtt a legendás testnevelő életútját ismertették, kiemelve, hogy a zalai és az egerszegi kosárlabdázás alapjait is ő fektette le. Dömötörné Ostoros Zsuzsanna, a névadó lánya köszönte meg, hogy édesapjának ezzel is emléket állítottak.

– Sajnálom, hogy testvéreim és a volt tanítványok már nem lehetnek itt. Ha jól tudom, ide óvodások és iskolások is járnak testnevelés-foglalkozásokra. Édesapám mindig azt vallotta, hogy a versenysport alapját az iskolai sportnak kell adnia, és mindig tisztességre nevelte tanítványait – mondta el beszédében Dömötörné Ostoros Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában