Henczi és Varga is duplázott

2020.11.09. 18:11

Egerszegi és kanizsai birkózók sikerei a szabadfogású Dunántúl-bajnokságon

A Diák I. korcsoportú birkózók Győrben találkoztak, ahol a szabadfogású Dunántúl-bajnokságot rendezték meg. A Zalaegerszegi Birkózó SE és a Kanizsai BSE is eredményesen szerepelt az idén az országos bajnokságokat helyettesítő területi viadalon.

Kerkai Attila

A Győrben rendezett szabadfogású Dunántúl-bajnokságon sikeresen szerepelt zalai birkózók és edzőik. Balról sárgában a kanizsaiak, a többiek a ZBSE sportolói Fotó: a szerző

A 2007–2008-ban születettek versenyén a zalaegerszegieknél Henczi Benjámin és Varga Zalán is duplázni tudott, hiszen a korábbi kötöttfogású Dunántúl-bajnokságon elért győzelmeik után szabadfogásban is a dobogó legfelső fokára állhattak. Henczi Benjáminon ráadásul a két versenyen pontot sem tudtak csinálni, és mindenkit technikai tussal vert. A két versenyző jövőre már egy korosztályt ugrik, a serdülők között fognak versenyezni. Ezért sajnálják a ZBSE-nél, hogy az idén a koronavírus miatt nem rendeztek a fiataloknak magyar bajnokságot, illetve diákolimpiát.

A Győrben rendezett szabadfogású Dunántúl-bajnokságon sikeresen szerepelt zalai birkózók és edzőik. Balról sárgában a kanizsaiak, a többiek a ZBSE sportolói Fotó: a szerző

Eredmények. Diák I. –35 kg: 2. Fata József (Kanizsai BSE). –38 kg: 2. Kerti Réka (ZBSE). –46 kg: 3. Lakatos Kevin (Kanizsai BSE). –54 kg: 1. Henczi Benjámin (ZBSE), 3. Görög Ádám (Kanizsai BSE). –58 kg: 1. Varga Zalán (ZBSE).

A győri versenyen a 2010–2012-es születésű gyerekeknek versenyjellegű gálát rendeztek, melyen a Zalaegerszegi BSE fiataljai is szerepeltek és a következő eredményeket érték el.

Aranyérmes lett Timár Bence, Ugranyecz Flórián és Varga Nimród, ezüstérmet akasztottak Varga Borka, Koltai László, Bartáky Ben­degúz és Kerti Bulcsú nyakába, bronzérmet hozott haza Kerti Kurszán, valamint Molnár Alex.

Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland (ZBSE), Szatmári Zsolt, Farkas András (Kanizsai BSE). KA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában