Idegenben nyert magabiztosan a Csács-NSE és a Teskánd

2020.10.18. 19:48

A Gyenesdiás együttese hétgólos meccsen győzött a Lenti TE ellen

A hét végén a 10. fordulóval folytatódtak a küzdelmek a megyei labdarúgó I. osztály 2020/2021-es szezonjában.

Bozó Péter

A gyenesdiási Horváth Márió (balra) tartja a labdát a Lenti TE játékosa, Orbán Erik mellett

Fotó: PU

Szepetnek–Szalai-Edelholz Zalalövő 2-0 (1-0)

Szepetnek, 100 néző. Jv.: Farsang B.

Szepetnek: László – Szabó Á., Völgyi, Kotnyek (Pati), Takács, Szabó B. (Hantos), Novák, Nagy, Kollár (Pataki), Horváth (Szőke Á.), Schuller. Edző: Domján László.

Zalalövő: Earles – Tóth (Németh), Gyenese, Czömpöl, Illés, Kellner, Bíró (Csik), Sipos, Cseresnyés, Horváth, Zsoldos. Edző: Ostrom János.

A mély talajú pályán lejátszott mérkőzésen inkább a küzdelem dominált, a hazaiak többet birtokolták a labdát, a vendégek szervezett védekezésből próbáltak kontrákat vezetni. Egy hazai szöglet után a felpattanó labdát Kollár kapásból lőtte a kapuba a 14. percben. A játék menete nem változott, a Szepetnek támadott többet, de fölénye meddőnek bizonyult. Szünet után az 52. percben Horváth beadását Novák fejelte a vendégkapuba. A mérkőzés további részében a Zalalövő próbált szépíteni, a hazaiak pedig kontrázni, de az eredmény nem változott. Megérdemelt hazai győzelem született.

Gólszerzők: Kollár, Novák. Jók: Takács, Novák, Schuller, ill. Czömpöl, Cseresnyés. U19: Szepetnek–Zalalövő 2-7.

 

Femat Csesztreg–Magnetic Andráshida TE 2-4 (1-2)

Csesztreg, 150 néző. Jv.: Kiss N.

Csesztreg: Kiss Be. – Pál (Kiss M.), Nagy R., Szekeres, Nagy N., Kiss Bá., Magai (Kiss Ba.), Őr, Elek, Pethő Já., Horváth R. Edző: Őr József.

Andráshida TE: Osbáth – Horváth B., Doszpoth (Horváth L.), Szabó B. (Szekeres), Mavolo (Horváth D.), Bognár, Lukács, Németh R., Odonics, Czibor, Tóth B. Edző: Bencze Péter.

Egy jó iramú mérkőzésen az első negyedórában egy szép támadást követően szerzett vezetést a hazai csapat. Az eredményt két pontrúgást követően sikerült a maga javára fordítani a vendégeknek még az első félidő végén. A második játékrész elején Pethő János találatával egyenlített a Csesztreg, majd az újabb hazai megingásokat könyörtelenül kihasználta a Lenti TE. Az eredmény egalizálásáért a hazai csapat erőfeszítéseit nem kísérte szerencse, így egyenlő erők küzdelméből a rutinos vendégcsapat került ki győztesen. Majdnem

minden adott volt egy jó mérkőzéshez...

Gólszerzők: Pethő Já., Kiss Bá., ill. Mavolo (3), Odonics. Jók: Kiss Bá., Szekeres, ill. Czibor, Odonics, Mavolo.

 

Kinizsi Gyenesdiás–Lenti TE 4-3 (1-1)

Gyenesdiás, 70 néző. Jv.: Major Zs.

Gyenesdiás: Szabó Á. – Balogh (Bertók), Hegyi, Nedelkó, Tóth R., Pálfi, Németh Á., Nagy B., Tarnóczai (Tóth B.), Horváth M., Czafit (Fellner). Edző: Kocsis Norbert.

Lenti TE: Balogh B. – Fehér, Biharvári, Sárkány, Lovrencsics, Orbán, Kiss K., Tuboly, Propszt (Horváth L.), Takács G., Novák (Soós). Edző: Koczor Szilárd.

A mérkőzés hangulatát megalapozta, hogy mindkét csapat számára a győzelem megszerzése jelentette pozíciójának megerősítését a bajnokságban. A sárgalaptól mentes, végig sportszerű küzdelmes mérkőzésen Czafit, illetve Kiss távoli lövését követően Fehér remekül emelte át a labdát Szabó felett a kapuba és szerzett vezetést negyed­óra után. Tíz perccel később Czafit indult a félpályáról és védőjét lerázva a bal alsó sarokba bombázva egyenlített. Minden góllal fokozódott az iram, és a szünet sem törte meg a lendületet. Az 51. percben a csereként beállt Tóth B. a büntetőterületről laposan kapuba lőtt labdájával a hazaiak szereztek vezetést, 2-1. Negyedórával később Kiss nagy erejű, távoli lövése védhetetlenül vágódott a hálóba. Öt perccel később Baloghnak először a kapufa sietett a segítségére, a duplázó Czafit lövését azonban már nem tudta védeni, ismét a hazaiak vezettek, 3-2. Közben leshelyzetből születő gyenesi gólt érvénytelenített a játékvezető. A mérkőzés utolsó percében Kiss 25 méteres lövésébe minden tudását beleadta és mintaszerű góllal egyenlített. A hosszabbításban pedig a hazaiak mutatták meg oroszlánszívüket, Tóth B. nemcsak a labdát „vitte”

a gólvonalon túlra, hanem csapatát is a megérdemelt győzelembe.

Gólszerzők: Czafit (2), Tóth B. (2), ill. Kiss K. (2), Fehér. Jók: Németh Á., Balogh, Tóth B., Nedelkó, ill. Kiss K., Biharvári. U19: Gyenesdiás–Lenti TE 2-2.

A gyenesdiási Horváth Márió (balra) tartja a labdát a Lenti TE játékosa, Orbán Erik mellett
Fotó: PU

Tarr Andráshida SC–Flexibil-Top Zalakomár 2-1 (1-1)

Andráshida, 100 néző. Jv.: Iványi G.

Andráshida SC: Czirjék – Horváth (Pataky), Kalamár, Czafit, Czotter, Cseke (Bakó), Csongár, Cséber (Pungor), Szabó, Tóth, Színay (Káli). Edző: Dobos Sándor.

Zalakomár: Kámán – Takács, Szőke, Horváth I. (Nagy), Kuti (Kovács), Horváth J., Madarász Z., Horváth T., Bagó, Daróczi (Tirászi), Tinó. Edző: Nagy Attila.

A vendégeknél a fél kezdőcsapat hiányzott, családi és munkahelyi okok miatt. A helyükre került fiatalok remekül küzdve megnehezítették a hazaiak dolgát. A találkozó elejétől irányított az Andráshida. Sorra jöttek a hazai helyzetek, de a vendégek kapusa jól védett. A 33. percben egy jobb oldalról középre ívelt labdára a hosszún Szabó érkezett és pontosan fejelt a kapu jobb oldalába. A hideg zuhany az ASC számára a félidő végén jött, amikor Horváth lövése megpattant egy védőn és az elvetődő Czirjék mellett a háló­ban kötött ki. A második fél­időben is nyomás alá helyezte ellenfelét a hazai gárda, de csak nem akart összejönni a gól. A 79. percben jobb oldalról, kb. 25-30 méterről Tóth végezhetett el pontrúgást. Mindenki várta a beadást, ami egy hosszú ívelés lett. A vendégkapus kimozdult a kapujából a „beadásra”, és a feje felett a hálóba hullott a labda. Meg kell dicsérni a zalakomári játékosokat, akik szívüket és lelküket kitették a pályára.

Gólszerzők: Szabó, Tóth, ill. Horváth J. Jók: Kalamár, Czotter B., Czafit, ill. az egész csapat.

 

Letenye–Technoroll Teskánd 2-8 (0-3)

Letenye, 100 néző. Jv.: Hegedüs M.

Letenye: Gazdag – Balassa, Móricz, Szilágyi, Karsai (Kovács I.), Őri M., Bogdán (Szente), Öri Cs., Csesztregi, Kanizsai (Bilák), Hofstadter (Stropka). Edző: Tamás Tamás.

Teskánd: Orbán – Acél, Kiss P. (Szabó B.), Nagy R., Pergel B., Hetesi (Egyed), Bolla, Mehdi (Mikó), Major, Bedő, Czene (Luter). Edző: Pergel Attila.

Lendületesen kezdett a házigazda, a második percben Csesztregi lapos lövését bravúrral tolta szögletre a kapus. Fokozatosan kiegyenlítődött a játék, a 15. percben az egyik vendégvédő kezére pattant a labda, de a síp néma maradt, és a reklamáló hazaiak között a kontrából a vendégek megszerezték a vezetést. Két perc múlva egy kavarodásból centikkel a letenyei gólvonalon túlra csorgott a labda. Innentől a teskándiak akarata érvényesült, és az egymás után négyszer betaláló Pergel révén kíméletlenül kihasználták a hazaiak súlyos hibáit. A valamelyest magukhoz térő letenyeiek korszerű akcióból szépítettek, aztán a vendégek kapusa is megmutatta, hogy ő is képes hajmeresztő megmozdulásokra, amiből Csesztregi fejelt gólt. Sportszerű mérkőzésen a tetszetősen futballozó Teskánd dolgát megkönnyítették a folyamatosan hibázó hazaiak.

Gólszerzők: Őri M., Csesztregi, ill. Pergel B. (4), Kiss P., Mehdi, Bolla, Luter. Jók: Csesztregi, ill. Pergel B. (a mezőny legjobbja), Hetesi, Bolla, Nagy. U19: Letenye–Teskánd 0-6.

 

Hévíz–Csács-NSE 0-9 (0-4)

Hévíz, 100 néző. Jv.: Lakics P.

Hévíz: Németh B. – Pál, Sebestyén Zs., Kopasz-Bódi, Bognár, Szabó G., Szindekovics, Rózsás (Soós), Damina (Thompson), Tóth I. (Domcsek), Sabján (Filó). Edző: Damina László.

Csács-NSE: Paksy – Takács S., Meidl, Papp, Péntek, Tóth G. (Németh II A.) , Varga (Horváth T.), Éder (Szente), Németh I A., Karakai, Bogyó (Simonfalvi). Edző: Lukács Péter.

A bajnokesélyesként a szezont elkezdő Nemesapáti az eddigi sok pontvesztése után igazolta, hogy kiváló játékerőt képviselő csapat. A sportszerű mérkőzésen a vendégek végig uralták a játékot. A fiatal hévízi csapat mindent megtett, hogy megnehezítse ellenfele dolgát, és tisztességesen helytálltak a 90 perc során. A hazai­ak sokat fognak profitálni a mérkőzésből.

Gólszerzők: Bogyó (3), Varga, Karakai, Péntek, Takács, Tóth G., Simonfalvi. Jók: egész csapat, ill. mindenki.

 

Zalaszentgrót–Semjénháza 0-0

Zalaszentgrót, 250 néző. Jv.: Lapath D.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Pődör, Buzási, Tóth D., Gájer P., Ferenczi, Gájer F. (Csarmasz), Csik, Székács (Kiglics), Penczák, Karvalics (Horváth D.). Edző: Jankovics Péter.

Semjénháza: Szakmeiszter – Horváth P., Orbán, Körösi, Orsós (Latin), Pál Mi., Kapuvári, Domján, Pápai (Dömötör), Balogh P., Pál Ma. Edző: Kovács Imre.

Tapogatózó játék után az 5. percben Tóth Zsolt bravúrjára volt szükség a hazaiaknak, hogy elkerüljék a gólt, majd a 25. percben szép támadás végén Gájer Péter helyzete maradt ki. Látványos játék az első félidőben nem volt, inkább a küzdelem dominált. A második játékrész 52. percében Ferenczi beadását Gájer P. fejelte kapura, amit hatalmas bravúrral védett a vendégek portása. Két perccel később Tóth Dániel beadásáról késtek le a hazai támadók, majd ismét Gájer Péter villant, szabadrúgásból a kapufát találta el, jelezve, hogy a hazaiak döntésre akarják vinni a mérkőzést. Futószalagon jöttek a hazai helyzetek, de gólt nem sikerült szerezniük. A második félidő alapján, sportszerű mérkőzésen a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez a szervezett Semjénháza ellen.

Jók: Pődör, Gájer P., Tóth D., Penzák, ill. Horváth P., Balogh P., Pál Mi., Pál Ma. U19: Zalaszentgrót–Semjénháza 14-0.

 

Tudósítottak

Dömők József (Letenye), Góth Imre (Gyenesdiás), Harmat János (Szepetnek), Jóna István (Andráshida SC), Kardos Roland (Zalaszentgrót), Koczfán Petra (Hévíz), Őr József (Csesztreg).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában