Számonként az ország nyolc legjobbja lehetett ott

2020.09.01. 20:00

A 800 méter a zalaiaké! Muszil Ágnes és Csahóczi Csanád is ligagyőztes lett

Az előző heti, zalai szempontból sikeres ifjúsági országos bajnokság után az elmúlt hétvégén az Ifjúsági és Junior Magyar Liga-döntőben álltak rajthoz az atléták. A Zalaszám-ZAC és a Keszthelyi VDSE legjobbjai sem hiányoztak a budapesti erőpróba mezőnyéből, mi több, győzelmekkel térhettek haza.

Kerkai Attila

A férfi junior 800 méter dobogósai, piros felsőben pedig a keszthelyi győztes, Csahóczi Csanád

Fotó: KVDSE

A Magyar Liga döntőjébe azok a versenyzők juthattak be, akik az év során eredményeikkel a rangsor első nyolc helyén álltak, vagyis szó szerint a legjobbak részvételével zajlottak a küzdelmek.

A Keszthelyi VDSE versenyzői közül a legjobban a junior korcsoportban érdekelt Csahóczi Csanád szerepelt. A korábban csak 400 méteren és a sprint számokban jeleskedő fiatal az idén már a 800 méteres síkfutásban is megmutatta magát és kiderült: jól tette, hogy kibővítette repertoárját. A fővárosi viadalon ugyanis ebben a számban egyéni legjobbját elérve 1:55,45 másodperccel, nagy csatában (8 századdal előzve meg békéscsabai riválisát) megnyerte a Magyar Liga-döntőt. Ugyanő 400 méteren is egyéni rekordot ért el: Csikós József edző tanítványának a 48,44 másodperces eredmény a 4. helyezéshez volt elegendő.

A férfi junior 800 méter dobogósai, piros felsőben pedig a keszthelyi győztes, Csahóczi Csanád
Fotó: KVDSE

A KVDSE versenyzői közül az ifjúságiaknál szerepelt Kusztor Virág, aki távolugrásban 5,22 méterrel a 4., hármas-

ugrásban pedig 11,22 m-rel az 5. helyet szerezte meg. Klubtársa, Szabó Laura a juniorok távolugrásában 4,91 m-rel a 7. helyen zárt, míg hármasugrásban 10,91 m-rel a 4. helyen végzett.

A Zalaszám-ZAC-ból Muszil Ágnes két érmet is szerzett a ligadöntőben
Fotó: ZAC

A Zalaszám-ZAC versenyzői sem hiányozhattak az erőpróbáról, és köztük volt, aki eleve esélyesként indult. Az ifjúságiak között Muszil Ágnes mindenképpen favoritnak számított, hiszen az előző héten az ifi országos bajnokságon 800 méteren bajnoki címet szerzett. Nos, a ligadöntőn sem „hibázott” Góczán István tanítványa, aki 800 m-en 2:17,07 perces eredménnyel győzött. Muszil Ágnes 400 méteren is érdekelt volt, mely számban bajnoki bronzot nyert korábban, most pedig még rátett erre egy lapáttal: egyéni legjobbját érte el 58,65 másodperccel, ami ezúttal második helyezést ért.

Az egyszeres dobogós, Nagy Pálma
Fotó: ZAC

A harmadik ZAC-érem Nagy Pálma (edző: Kámán Ferenc) nevéhez fűződik, aki a juniorok versenyében 100 méteren 12,30 mp-cel

bronzérmet szerzett.

A további zalaegerszegi versenyzők eredményei. Ifjúságiak, leányok, 100 m: 5. Kovács Anna 12.97 mp. 200 m: 6. Kovács Anna 26,99. Juniorok, nők, 200 m: 6. Nagy Pálma 26,17. Férfiak, 100 m: 4. Dienes Mátyás 11.24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában