Péter Benedek és Kőszegi Kornél is csapattag

2020.08.13. 18:32

Válogatottak lesznek a triatlon ORV-n

A Magyar Triatlon Szövetség felkérésére a bajai Mogyi Sportegyesület 15. alkalommal rendezte meg a napokban triatlonversenyét, ahol a Keszthelyi VDSE is képviseltette magát, majd Nagyatádon is szép eredményeket értek el a keszthelyiek.

Góth Imre

Kőszegi Kornél (elöl) Nagyatádon győzött, és ő is utazik Bialystokba Fotó: a szerző

A Mogyi Triatlon Országos Bajnokságra (és ranglistaversenyre) az előnevezések során betelt minden hely. A versenyzők dolgát az úszást követő kerékpározás és futás alatt megnehezítette a meleg idő.

Keszthelyi eredmények. Junior fiúk: 4. Péter Benedek. Serdülők: 5. Kőszegi Kornél.

Kőszegi Kornél (elöl) Nagyatádon győzött, és ő is utazik Bialystokba Fotó: a szerző

Nem sokkal később az utánpótlás országos ranglista legjobb 18 versenyzőjét, köztük a KVDSE tagjait is meghívták Nagyatádra az eXtremeMan szupersprint utánpótlásgálára. A legjobban Kőszegi Kornél szerepelt, aki serdülő korosztályban megszerezte a győzelmet, míg abszolútban második lett, ugyanitt a 8. helyen végzett Kendeh-Kirchnopf Zsolt. A gyermek korosztályban 5. lett Kendeh-Kirchnopf Panna, újoncoknál Kendeh-Kirchnopf Sára harmadikként zárt.

– Hamarosan, egészen pontosan vasárnap Lengyelországban versenyez két triatlonosunk, Kőszegi Kornél és Péter Benedek – árulta el érdeklődésünkre Péter Csaba, a KVDSE triatlonosainak edzője. A magyar utánpótlás-válogatott tagjaként Bialystokban, az Olimpiai Reménységek Versenyére utazhatnak sportolóink. Ahonnan szép emlékeink vannak, hiszen a két évvel ezelőtt megrendezett versenyen Péter Benedek egyéniben és csapatban is első helyezést szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában