Triatlonban három érem

2020.08.06. 19:30

Lengyeltótiban és Baján folytatódott a Triatlon UP Ranglista versenysorozat

Néhány héttel ezelőtt a zalai megyeszékhelyen, a Gébárti-tónál kezdődött meg az idei Triatlon UP Ranglista versenysorozat, melynek következő két állomása Lengyeltóti és Baja volt.

Jóna István

Zalaegerszegi triatlonisták Lengyeltótiban és köztük a két érmes: jobbról a második Déri Miklós, balról a negyedik Jakabfy Zoltán Fotó: Zalaegerszegi Triatlon Klub

Ezeken a versenyeken is az ország legjobb felnőtt, junior és ifjúsági triatlonistái mérték össze erejüket sprint távokon, a mezőnyökben pedig természetesen zalaegerszegi versenyzők is voltak.

A somogyi viadalon a Zalaegerszegi Triatlon Klub nyolc fővel képviselte magát. Hatalmas esőzés áztatta a helyszínt, így nehéz körülmények között versenyezhettek a triatlonosok. Az egerszegi versenyzőknek sérülés nélkül sikerült teljesíteniük az özönvíz miatt kialakult kifejezetten veszélyes pályát, sőt, két dobogós helyezést is sikerült elhozniuk: Déri Miklós a Veterán1-es férfi kategóriában az első helyen végzett, míg Jakabfy Zoltán a Felnőtt4-es férfi mezőnyben az ezüstérmet jelentő második helyen ért célba.

Zalaegerszegi triatlonisták Lengyeltótiban és köztük a két érmes: jobbról a második Déri Miklós, balról a negyedik Jakabfy Zoltán Fotó: Zalaegerszegi Triatlon Klub

A szezon harmadik Utánpótlás Ranglistaversenyére – mely egyben a Sprint Országos Bajnokság is volt – Baján került sor, és természetesen itt is sokan depóztak.

A 15. Mogyi Triatlon elnevezésű erőpróbán a sportolók versengése nagyon látványosra sikeredett a festői szépségű Halászparton és a belváros utcáin kanyargó kerékpáros pályán. Az E.On támogatásának köszönhetően a megszokottnál is színvonalasabb versenyt sikerült rendezni a szervezőknek. A Zalaegerszegi Triatlon Klubból ezúttal a fiatal Kovács-Leszkay Zoé teljesített a legjobban, aki nagyon szoros küzdelemben dobogóra lépett, bronzérmet szerzett az Újonc1-es kategóriában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában