hat csapat részvételével

2020.08.03. 19:15

Felkészülési torna: a kanizsai U19-esek végeztek a 3. helyen

Az NB III-as U19-es bajnokság hat meghatározó csapata, köztük három zalai együttes szerepelt a Tarr-Andráshida SC hétvégi felkészülési tornáján. A viadalt a Mosonmagyaróvár veretlenül nyerte, a Nagykanizsa bronzérmet szerzett.

Jóna István

A Mosonmagyaróvár (kék szerelésben) a Pápa elleni döntőben is rendkívül magabiztosan játszott

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Rekkenő hőség fogadta a csapatokat szombaton az ASC bázisán, ahol két csoportban kezdődött a küzdelem. A csapatok – melyek tagjai közül többen saját klubjuk felnőtt­együttesénél is kopogtatnak már – 2x25 perces játékidővel rúgták a bőrt. A közönség élvezetes találkozókat láthatott.

A Mosonmagyaróvár (kék szerelésben) a Pápa elleni döntőben is rendkívül magabiztosan játszott
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az „A” jelű csoportot a Pápa nyerte, mely legyőzte az ASC-t és döntetlent játszott a Nagykanizsával. A megyei rangadón nem esett gól. A „B” csoportban a Mosonmagyaróvár mindkét ellenfelét (Király SZE, Andráshidai TE) legyőzte, míg a másik két csapat csatáját a szombathelyi alakulat nyerte, s így a helyosztók során a bronzéremért játszhatott.

A torna zárószakaszában az 5. helyért rendezett találkozón az ASC és az ATE csatáját a házigazda nyerte meg (2-0). A bronzmérkőzésen a Nagykanizsa győzött a Király SZE ellen (3-1). A döntőben a végig magabiztosan teljesítő Mosonmagyaróvár diadalmaskodott a Pápa ellen (2-0).

A torna legjobb kapusának Hegedüs Ákost (Pápa), a legjobb mezőnyjátékosnak Gáncs Botondot (Mosonmagyaróvár) választották. A gólkirályi címet Vingler Gyula (Mosonmagyaróvár) szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában