Jó eredményt ért el

2020.08.26. 18:22

Danicser Anita: Dobogóközeli eredmény Szlovákiában

Hosszú kihagyás után Szlovákiában versenyzett először Danicser Anita erőemelő, ahol jó eredményt ért el.

Jóna István

Danicser Anita az eredményét igazoló oklevéllel Fotó: a szerző

A súlyemelő és erőemelő sportágat és a versenyzőket is hosszú kihagyásra kényszerítette a koronavírus-helyzet. Danicser Anita március végén a masters ob-re készült, amit a járvány teljesen felülírt.

– Nagyon megviselt a kialakult helyzet, főleg az, hogy nehezen tudtam megoldani az edzéseket. Közel huszonegy éve sportolok versenyszerűen, de ilyen helyzetben még nem voltam. Bátyámmal, Danicser Ferenccel betontömböket emelgettünk, guggoltunk vele, szinte visszatértünk a kőkorszakba… Az erő nem ment el, és kicsit furcsa is volt, de az első igazi edzésemen 140 kg-ot emeltem el elsőre – foglalta össze az elmúlt időszakot a versenyző.

Danicser Anita az eredményét igazoló oklevéllel Fotó: a szerző

Danicser Anita a székesfehérvári Ottó Antallal képviselte hazánkat a Trnavában rendezett Victoria Cup elnevezésű elemelő viadalon. Az eseményen szlovák, cseh és lengyel versenyzők indultak a magyarok mellett, a verseny szabadtéren, sátor alatt zajlott és nyílt, valamint masters kategóriákban hirdettek győzteseket. Danicser Anita korcsoportjában nem volt rajta kívül nevező, így a nyílt kategóriában indult, és a negyedik helyen végzett a +90 kg-os súlycsoportban 155 kg-os gyakorlatával. Danicser Anita számára szeptember elején újra Szlovákia következik, ahol a GPC Európa-bajnokságon szeretne indulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában