Zalaegerszegi Triatlon Klub

2020.07.12. 20:16

Hazai pályán győzni tudott Bicsák Bence

A Zalaegerszegi Triatlon Klub vasárnap a Gébárti-tónál rendezte meg a Decathlon Zalatriatlon Sprint 2020 E.on utánpótlás-ranglistaverseny és Sprint Amatőr Kupa elnevezésű viadalt.

Jóna István

Bicsák Bence újabb szép emléket szerzett Gébárton Fotó: Jóna

A szervezők részéről Jakabfi Zoltán már reggel elégedetten állapíthatta meg, hogy minden idők legnagyobb megyeszékhelyi viadala következik, hiszen 650 előnevezést regisztráltak, ami pedig később, a helyszíni jelentkezésekkel némileg még tovább bővült. A szombati hidegfront nagyon erős és változó irányú széllel tartott még ki a helyszínen, és ez persze nem könnyítette meg a résztvevők dolgát. A versenyzők elmondása szerint a tó vize nem hűlt le nagyon, ám a szél rendkívül felkavarta.

Bicsák Bence újabb szép emléket
szerzett Gébárton Fotó: Jóna

– Nagyon jó érzés újra itt lenni, rengeteg kellemes emlék fűz Gébárthoz – mondta a rajt előtt a Zalaegerszegről elszármazott Bicsák Bence, aki világbajnoki bronzérmesként és a tokiói kvóta várományosaként érkezett haza versenyezni. – Az olimpiai kvalifikációhoz szükséges pontjaim megvannak, de az előcsatározások csak jövőre zárulnak le, tehát van még feladatom. Itthon például ma győzni szeretnék, bár a mezőny erős, világranglistás ellenfelek is lesznek. Az időeredmény nem annyira számít, a lényeg a helyezés, illetve hogy jó versenyt tudjak teljesíteni.

A terv sikerült, Bence 57 másodperc előnnyel nyerte a Sprint Kupa elit kategóriáját. A viadal részletes eredményeit később közöljük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában