Egy büntető döntött Egerszegen

2020.07.19. 19:04

A két NB III.-as zalai csapat találkozóján nagykanizsai siker született

Egymással vívott felkészülési mérkőzést az NB III.-as bajnokságra készülő két zalai labdarúgócsapat. Ezúttal az FC Nagykanizsa látogatott Egerszegre, az osztályban hamarosan bemutatkozó ZTE FC II. otthonába, ahol egy büntető döntött a kanizsaiak javára.

Kerkai Attila

A kanizsai Major Máté követi szemmel a labda útját és azt is, hogy az egerszegiek játékosa ne szerezhesse meg…

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE FC II. – Nagykanizsa 0-1 (0-1)

ZTE-stadion, 100 néző. Jv.: Molnár A.

ZTE FC II.: Héninger – Földvári, Németh E., Bekő, Simon B. – Pap M., Kiss Á., Czene, Bertalics – Abért, Szökrönyös Z. A 30. perctől: Héninger (Köcse) – Jóna B., Németh E., Sebestyén, Simon B. – Őr M. – Papp L., Kiss Á., Szökrönyös D., Pap M. – Abért. A 60. perctől: Köcse – Földvári, Bekő, Sebestyén, Jóna B. – Őr M. – Papp L., Kiss Á., Szökrönyös D., Bertalics – Szökrönyös Z. Vezetőedző: Bozsik József.

Nagykanizsa: Borsi (Horváth M.) – Horváth B., Papp Sz. (Balla), Major, Baráth (Bagó) – Szegleti, Béli (Péntek A.), Szabó P. – Ekker, Vass (Török), Vlasics (Kovács Gy.). Vezetőedző Koller Zoltán.

Gólszerző: Szabó P. (15., 11-esből).

A kanizsai Major Máté követi szemmel a labda útját és azt is, hogy az egerszegiek játékosa ne szerezhesse meg… Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A két hét múlva esedékes bajnoki rajtra készülő két zalai együttes közül ezúttal az újoncként bemutatkozó ZTE FC II. volt a házigazda. Az egerszegiek a 90 percet három egyenlő szakaszra bontották, hogy a keret valamennyi tagja 60 perces terhelést tudjon kapni. A mérkőzés egyetlen gólja büntetőből született, amelyet a korábbi ZTE-nevelés, majd a Puskás Akadémiára kerülő Szabó Patrik szerezett, ami előtt egy szabadrúgásnál az egyik egerszegi játékos keze a sorfalban a labdához ért. A mérkőzésen mindkét oldalon akadtak helyzetek, többet a kanizsaiaknál lehetett feljegyezni, akik kapufákat is lőttek.

A kanizsaiakhoz nemrég érkező Szabó Patrik és Papp Szilárd is sok lehetőséget kapott, a ZTE FC II.-nél pályára lépett a klub korábbi neveltje, az elmúlt három évet a Puskás FC-nél töltő Papp László, aki próbajátékon van.

A két edző közül talán Koller Zoltán lehetett az elégedettebb, hiszen csapata győzött.

– Azt gondolom, jó mérkőzést játszottunk, sok helyzet adódott, de csak egy gól született – állapította meg. – Csupán emiatt lehetnék elégedetlen, vagyis a helyzetkihasználásunk nem volt olajozott, ám a srácok ezen a héten kapták a legnagyobb terhelést, ez érződött.

– Nagyon fiatal csapatom most először játszott egy harmadik vonalbeli együttes ellen – értékelt Bozsik József, a ZTE FC II. szakvezetője. – Az első harminc percben visszafogottak voltunk, de utána már teljesen egyenrangúak a Nagykanizsával.

A ZTE II. következő ellenfele a Siófok együttese lesz (szerdán vagy szombaton), az FC Nagykanizsa pedig szerdán 17 órától a horvát alacsonyabb osztályú NK Naprijed Cirkovljannal játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában