Jubileumra készülnek

2020.04.28. 20:39

Az idén 70 éves Botfai LSC-nél is üresen áll a futballpálya

Fennállásának 70 éves jubileumát ünnepli idén a botfai városrész sportegyesülete, a Botfai LSC. A június 27-re kitűzött ünnepséget vélhetően halasztani kényszerülnek, a tiszteletére elhatározott megújulás azonban zajlik.

Fincza Zsuzsa

Az edzőpályához már megérkeztek a mobil kapuk – mutatja Kocsis Sándor

Fotó: Fincza Zsuzsa

Kocsis Sándor elnökkel nyarat idéző áprilisi napsütésben vizitálunk a várberki sportcentrumban, a klub szépen karbantartott birodalmában. Az időjárás sportolásra ideális lenne, de csend van, a pályák üresek, és a bejáratnál tábla figyelmeztet: „A sportcentrum használatát bizonytalan időre felfüggesztettük…”

– Nincs mérkőzés, nincs edzés – vázolta a járványügyi veszélyhelyzetben általános viszonyokat az elnök. – A gondnoki feladatokat az edzők látják el, akik amúgy otthonról dolgoznak: digitális oktatás keretében küldik az elvégzendő feladatokat a gyerekeknek. A pályát a felnőttcsapat labdarúgói tartják karban, heti váltásban nyírnak füvet, damiloznak, metszenek.

Az edzőpályához már megérkeztek a mobil kapuk – mutatja Kocsis Sándor
Fotó: Fincza Zsuzsa

Illetéktelenül garázdálkodnak viszont a létesítményben a környék vadjai, a vaddisznók például túrásaikkal komoly károkat okoznak. Visszatartásukra közösségi munkában terveznek kerítést építeni.

– Amint lehet, nekilátunk – mondja Kocsis Sándor, aki beszél az edzőpálya építéséről is: a fű szépen fejlődik a Válicka-patak partján. – Célunk, hogy az utánpótlásunk jobb feltételek között sportolhasson. Reméljük, a nyári táborunkat is meg tudjuk tartani.

A felújítások közt a fürdőszobáé már teljesen elkészült, a hátralévő nagytakarítást a focistafeleségek vállalták.

– Közösségünkre jellemző, hogy a feladatok zömét magunk valósítjuk meg, sokan sokat dolgozunk – említette az elnök. – Ebben a bizonytalan helyzetben ez a mentalitás különösen felértékelődött, hiszen nekünk is át kell szerveznünk a költségvetésünket. Az 1999-ben épült öltözőépület fürdője esetében helyi vállalkozók átvállalták a felújítás mintegy 1,5 millió forintos költségét, sok munkát viszont a játékosok végeztek el.

Kocsis Sándor hozzátette: már nagyon hiányoznak a pályáról a gyerekek, a sport, a foci és a közösség. De tudják, hogy most az egészség védelme érdekében ki kell tartani, hogy aztán gőzerővel újra indulhasson a munka. És valamikor télen megtarthassák a jubileumi ünnepséget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában