Búcsúztak a zalaiak a teke BL-től

2020.02.16. 20:40

A ZTE-ZÁÉV TK kiesése a fájóbb, a ZTK-FMVas közel járt a bravúrhoz

A visszavágókat rendezték meg a tekézők Bajnokok Ligájában, a tét a négyes döntőbe kerülés volt. A ZTK FMVas hazai pályán győzött, de kiesett, a ZTE-ZÁÉV TK csapatának nem tartott ki az előnye az idegenbeli visszavágóra.

Bedő István

Nemes Attila, a ZTK-FMVas csapatkapitánya is jó teljesítményt nyújtott – nem sokon múlt a bravúr

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTK FMVas-KK Zapresic (horvát) 6:2 (3668:3607)

Zalaegerszeg. Bajnokok Ligája férfi mérkőzés, a legjobb négy közé jutásért, második találkozó.

Eredmények (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Boanta 636-Gaspert 575, Nemes 634-Bogdanovics 572, Járfás Sz. 603-Vlakovski 650, Rudolf 620-Manev 603, Farkas S. 593-Mance 577, Farkas Á. (Kozma) 582-Balanca 630.

Nemes Attila, a ZTK-FMVas csapatkapitánya is jó teljesítményt nyújtott – nem sokon múlt a bravúr
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A 7:1-es előnnyel érkező és címvédő horvátok ellen jól kezdett a zalai csapat Boanta, Nemes magabiztosan verte ellenfelét. Járfás viszont nem bírt a bombaformában dobó Vlakovskival. A második sorban már jóval nagyobb küzdelem alakult ki. Rudolf és Farkas S. nagy küzdelemben hozta meccspontját. Farkas Á. cseréje indokolt volt, Kozma ugyan mindent megpróbált, de nem sikerült fordítania. A horvátok megszerezték második meccspontjukat, ami a továbbjutást jelentette számukra.

- Le a kalappal a fiúk előtt, nagy küzdelemre késztették a BL címvédőjét. Nem sok hiányzott a bravúrhoz – összegezett Fehér László, a ZTK FMVas edzője.

Elektromures Romgáz TG Mures (román)-ZTE-ZÁÉV 6:2 (3420:3267)

Marosvásárhely. Bajnokok Ligája női mérkőzés, a legjobb négy közé jutásért, második találkozó. Eredmények (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Seres 566-Hegedüs 555, Duka 618-Csurgai 541, Fekete 557-Airizer 566, Sáfrány 608-Kovács D. 536, Ciobanu 556-Gál (Molnár) 500, Miklós 528-Nemes-Juhász 569.

A 6:2-es előnnyel érkező zalaiak ellen az első körben a hazaiak biztosan gyűjtötték be a két meccspontot és jelentős fa előnyre tettek szert. Innentől kezdve már futott az eredmény után a ZTE ZÁÉV. A záró körben két meccspontra lett volna szüksége a vendégeknek a továbbjutáshoz, de Ciobanu erősen közepes teljesítménnyel is nyert. Nemes-Juhász legyőzte ellenfelét, ám a belső szettpontok tekintetében jóval jobban állt a romániai csapat, és a BL négyes döntőjébe jutott. Nagy lehetőséget hagyott ki a ZTEZÁÉV, a Romgáz megérdemelten jutott a négyes döntőbe.

- Fájó a kiesésünk... Nem értük el a nemzetközi szinten jegyzett 3400 összfát, többen gyengélkedtek, így kiesés lett a vége -értékelt a találkozó után Baján János edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában