Szombaton Dóczy Éva úszógála

2019.12.23. 18:42

A 24 órás versennyel búcsúznak el az egerszegi fedett uszodától is

Hatodik alkalommal rendezik meg a zalai megyeszékhelyen a  Dóczy Éva 24 órás Úszógálát, ami annyiban újszerű lesz, hogy nem az esztendő elején, hanem annak végén rendezik meg az egerszegi  fedett uszodában. 

Kerkai Attila

A februári rajt, pontban 12 órakor. Szombaton újra indulnak Fotó: PU

Fotó: Pezzetta Umberto

Mi több, így 2019-ben már a második alkalommal ugranak a vízbe a csapatok, hiszen február elején egyszer már megtartották az eseményt, s most, vagyis december 28–29-én következik az újabb. Aminek roppant egyszerű oka van, ugyanis az épülő egerszegi versenyuszoda munkálatai olyan fázisba érnek az év elejére, hogy az úszóknak át kell költözniük az ideiglenes úszósátorba. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány szervezésében zajló verseny lényege: a 24 óra alatt megtett legtöbb kilométer. Ám igazából az úszógála célja az egészséges életmód, az úszás népszerűsítése.

A februári rajt, pontban 12 órakor. Szombaton újra indulnak Fotó: PU

– Az időpont szokatlan, de alkalmazkodnunk kellett – ismerte el a szervezők nevében Pataki János. – A karácsonyi és újévi ünnepek alatt a csapatok szervezése így nehezebbé vált, a megszokott tíz helyett hét együttes vesz részt rendezvényünkön. Nem szerettük volna megszakítani a sorozatot és az ötven éve épült uszodától is méltóképpen akartunk elbúcsúzni, ugyanis ez lesz az utolsó versenye.

A megnyitó szombaton 11.30 órakor lesz, déltől pedig indul a verseny. Az érdeklődők kötélugró-, hastánc- és táncbemutatókat is élvezhetnek élőzene mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában