A vb-re készül

2019.09.17. 19:47

Takács Virág Vivien megnyerte a Budapest Opent

A fővárosban, a Vasas Jégcentrumában rendezték meg az idei Budapest Open karateversenyt, amely a sportágon belül hazánk legjelentősebb eseménye évről évre.

Kerkai Attila

A kép közepén és a dobogó legfelső fokán az egerszegi Takács Virág Vivien Fotó: Toriki KHKE

Az idei viadal rekordot is döntött: minden eddiginél több induló vett részt az eseményen. A 37 ország közel kétezer karatékája között az egerszegi Toriki KHKE tagjai is indultak, mi több, Takács Virág Vivien megnyerte az U21-es kategória küzdelmeit.

A nagyon erős és népes nemzetközi mezőnyben egy-egy kategóriában 50-60 fő is indult. A Budapest Open a legjobb hazai versenyzők számára az első kvalifikációs állomás volt a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságra. A tíz tatamin zajló küzdelmek színvonalas csatákat hoztak, a legjobb hazai versenyzők általában a dobogón végeztek.

A kép közepén és a dobogó legfelső fokán az egerszegi Takács Virág Vivien Fotó: Toriki KHKE

Az egerszegi Toriki KHKE legjobb eredményét Takács Virág Vivien érte el, aki meg sem állt a győzelemig. A -61 kg-os kategóriában indult válogatott kerettag zalaegerszegi karatés sorra vette az akadályokat, a 16 közé jutásért zajló mérkőzésen ukrán ellenfelet győzött le, a legjobb nyolc közé szlovén ellenfelén lépett túl. A negyeddöntőben az osztrákok egyik kiválóságával, Lejla Topalovic-csal kellett megküzdenie, de itt is sikerrel járt, majd a döntőbe jutásért a szlovén Laura Potisk ellen harcolt. A fináléban Takács Virág Vivien ellenfele a világranglista 10. helyén álló szlovák Sarah Hrnková volt, és nagyon taktikus, kiegyenlített küzdelem következett. Az egerszegi versenyző viszont szép találatokkal nyerte a döntőt is, így pedig az első helyen zárta a Budapest Open küzdelmeit az U21-es kategóriában.

– Nagyon sok megmérettetés áll még előttünk és bízom benne, hogy sikeresen zárjuk ezt a szezont is – értékelt röviden Takács Ferenc, a Toriki KHKE vezetőedzője a szép siker után.

Takács Virág Vivien is utazik a korosztályos vb-re, amit Chilében rendeznek meg (klubtársa, Forintos Fruzsina szintén tagja a vb-csapatnak), ami előtt a mostani eredmény is jó visszajelzés.

A nemzetközi mezőnyben a Toriki KHKE részéről volt még egy pontszerző helyezés a Budapest Openen, ugyanis az U12-es kategóriában Osbáth Hanna (+42 kg) az ötödik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában