Önmagát akarja legyőzni

2019.09.26. 20:26

Szűcs Valdó a dohai vb-n szeretné túlszárnyalni egyéni legjobbját

Pénteki elutazása előtt villáminterjút készítettünk Szűcs Valdóval, a Zalaszám-ZAC országos bajnok 110 méteres gátfutójával, aki szintén tagja a 17 fős magyar válogatottnak, amely a dohai világbajnokságon szerepel.

Kerkai Attila

A fedett-Eb után Szűcs Valdó ismét világversenyen indul

Fotó: ZH

Szűcs Valdó a hónap elején még Magyarországon versenyzett, ám visszautazott Angliába, ahol az év nagy részében készült. Onnan utazik Dohába, a világbajnokság helyszínére, ami előtt sikerült vele beszélnünk, és elsősorban elvárásairól kérdeztük.

Szűcs Valdó az idén 13,41-re módosította legjobb idejét, ennek köszönheti, hogy teljesítette a világbajnoki kiküldetési szintet.

A fedett-Eb után Szűcs Valdó ismét világversenyen indul
Fotó: ZH

– Milyen állapotban van?

– Vártam már, hogy eljöjjön ez az utolsó hét – válaszolta Szűcs Valdó megkeresésünkre. – Jól érzem magam, megvolt az utolsó gátas edzésem is Angliában, ami jól sikerült. Bízom benne, hogy nagyon jó állapotban fogok megérkezni a világbajnokság helyszínére.

– Sikerült a felkészülése, ám érzi, újra formába tudott kerülni?

– Igazából nem kellett újra formába kerülni, hiszen egészen kitolódott a versenyszezon, így két hete is még versenyeztem. Szinten tartásnak nevezném ezt. Volt még egy rövid intenzívebb edzésperiódus a világbajnokság előtt, most pedig a könnyítés, a frissítés ideje jött el. Egy kis kondi nem nagy súlyokkal, gátiskola, s a többi. Úgy érzem, hogy készen állok a megmérettetésre.

– Első felnőtt világbajnoki szereplése lesz a dohai. Megfogalmazott konkrét célt?

– Célok természetesen vannak, de ez és minden más az adott pillanatban és ott fog eldőlni. Szeretném élvezni a versenyzést, felszabadultan, ugyanakkor keményen versenyezni. Magamat szeretném legyőzni a pályán. Ha az sikerül, én már elégedett leszek, ám az, hogy az mire lesz elég, majd kiderül. Nagyon szoros a mezőny, bármi megtörténhet, én jó formában vagyok és leszek is a világbajnokságon.

– Mégis mi az, amivel minimálisan már elégedett lenne?

– Ahogy említettem, ha legyőzöm magamat és sikerül egyéni csúcsot futnom. Nem szeretnék előre tervezni semmit. Először az előfutamokra koncentrálok, ha pedig sikerül továbbjutnom, akkor a következő körre…

A 110 méteres gátfutás előfutamait hétfőn rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában