Zalai lövészek nagyszerű hétvégéje

2019.09.18. 19:19

A nemzeti számok bajnokságán mindhárom egerszegi klub érmeket szerzett

A fővárosban, a Fehér úti lőtéren rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége a 25 m-es pisztoly és az 50 m-es puska nemzeti versenyszámok idei országos bajnokságát. Az amatőr sportlövészek legrangosabb hazai megmérettetésén a zalaegerszegi sportlövész egyesületek sportolói kimagasló eredményeket értek el. 

Kerkai Attila

A PLE Zalaegerszeg érmes sportolói: Pintér Jenő Tibor, Góra Máté, Szabó Béla, Ruzsin Pál, Nagy István, Pálmai Csaba, Cajnkó Alfréd

Fotó: ZH

A PLE Zalaegerszeg, a ZTE Sportlövész Klub és a Göcsej SE is képviseltette magát az országos bajnokságon, s mint ilyenkor lenni szokott, nem is tértek haza üres kézzel. Mindhárom egerszegi klub érmekkel gazdagodott.

A 25 m-es sportpisztoly 20 lövéses női számban a legjobb zalai eredmény a csapatversenyben született, ugyanis a Göcsej SE együttese, dr. Horváth Helga, Gerencsérné Molnár Gyöngyi, dr. Szabó Eszter összeállításban 488 körrel ezüstérmet szerzett. A férfiaknál Németh Ferenc (Göcsej SE) az egyéni versenyben 188 körrel a hetedik helyen végzett, a csapatversenyben a PLE Zalaegerszeg (Góra Máté, Szabó Béla, Pintér Ernő Tibor) szoros versenyben, 551 körrel a hatodik helyen zárt. A 25 m-es sportpisztoly 20 lövéses korosztályos küzdelmeiben a 60 év felettieknél 5. helyen végzett Gerencsér Miklós (Göcsej SE) 183 körrel, míg a 70 felettiek között Ruzsin Pál (PLE) 186 körrel bajnoki címet szerzett.

A PLE Zalaegerszeg érmes sportolói: Pintér Jenő Tibor, Góra Máté, Szabó Béla, Ruzsin Pál, Nagy István, Pálmai Csaba, Cajnkó Alfréd Fotó: ZH

A 25 m-es központi gyújtású pisztoly 20 lövéses számában a hölgyek versenyében 176 körrel a 6. helyen zárt Gerencsérné Molnár Gyöngyi (Göcsej SE), a férfiknál a legjobb zalai eredmény Góra Máté (PLE) nevéhez fűződik, aki 190 körrel a 4. helyen zárt, míg Szabó Béla (PLE) 187 körrel a 9. lett. A csapatversenyben itt is született zalai érem, hiszen a PLE Zalaegerszeg együttese Góra Máté, Szabó Béla, Pintér Ernő Tibor összeállításban, 553 körrel ezüstérmet szerzett. Ugyancsak dobogós lett a 60 év felettiek csapatversenyében a PLE Zalaegerszeg együttese (Nagy István, Pálmai Csaba, Cajnkó Alfréd), amely 497 körrel szintén ezüstérmet vehetett át. A 70 év feletti sportlövők küzdelmében született egy zalai bajnoki cím is, hiszen Ruzsin Pál (PLE) 185 körrel megnyerte korosztálya küzdelmét.

A Göcsej SE ezüstérmes női csapata: dr. Horváth Helga, Gerencsérné Molnár Gyöngyi, dr. Szabó Eszter Fotó: ZH

Az 50 m-es nyílt irányzékú kispuska 30 lövéses, fekvő testhelyzetű viadalán újabb zalai aranyat ünnepelhettek, hiszen Havasi Ferenc (ZTE SK) ) 283 körrel megnyerte ezt a számot.

A ZTE SK két számban is dobogós gárdája: Balogh Zoltán, Havasi Ferenc, Carl Franz
Fotó: ZH

A következő sikeres szám a zalaiak számára az 50 méteres kisöbű standard puska 30 lövéses, fekvő testhelyzetű küzdelme lett. Az egyéniben negyedik lett Havasi Ferenc (ZTE SK) 289 körrel, a kilencedik helyen végzett Balogh Zoltán (ZTE SK) 287 körös teljesítménnyel. A csapatversenyben a ZTE SK szintén jól szerepelt, ugyanis a Havasi Ferenc, Balogh Zoltán, Carl Franz összeállítású csapatuk 858 körrel ezüstérmet érdemelt ki.

Még egy érmet szerzett a ZTE SK, méghozzá az 50 m-es kisöbű standard puska 3x10 lövéses versenyszámban: Havasi Ferenc, Balogh Zoltán és Car Franz 760 körrel másodikként végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában